Onze voorzorgsmaatregelen:

Neem zeker even de voorzorgsmaatregelen door wanneer je een bezoekje plant aan De Schoor: www.zorggroep-orion.be/voorzorgsmaatregelen-in-onze-dienstencentra

Let op: Omwille van bijkomende richtlijnen covid-19 is het momenteel niet mogelijk om aan te schuiven voor een warme maaltijd in De Schoor. Ook het de cafetaria blijft voorlopig gesloten. Op maandag 14 december 2020 kan je hiervoor terug bij ons terecht (onder voorbehoud verlenging richtlijnen). Ook de openingsuren van De Schoor zijn beperkt.  Wil je zeker zijn dat er een medewerker aanwezig is? Maak je graag gebruik van onze doucheruimte? Bel (014 28 40 72) of mail (deschoor@zorggroep-orion.be) ons om een afspraak te maken.

Welkom in dienstencentrum De Schoor

Dienstencentrum De Schoor is gelegen in Schorvoort (Schorvoortstraat 53) en opende de deuren op 1 augustus 2019. Waarvoor staat ‘De Schoor’?  Een ‘schoor’ is een bouwterm voor een steunbalk in een bouwwerk. Een mooie symboliek voor een lokaal dienstencentrum dat een houvast wil bieden aan de buurt en zijn bewoners.

Activiteitenaanbod 

Het volledige aanbod aan activiteiten vind je hier op de activiteitenkalender.

Welkom voor een lekker drankje in ons café

Je kan in het café terecht voor een deugddoende tas koffie of een verfrissend drankje op ons terras. We serveren dranken aan democratische prijzen en bieden kraanwater gratis aan. Momenteel kan je met je  vaste bubbel bij ons terecht voor een cafébezoek met een maximum van 10 personen per tafel.  Een plaats reserveren in ons café is niet meer verplicht. We vragen wel om je ter plaatse te registreren en je voornaam, achternaam en contactgegevens achter te laten bij onze cafévrijwilligers. Deze worden enkel gedeeld in het kader van contact tracing covid-19. Om voldoende afstand te garanderen zijn de plaatsen in het café beperkt. Wil je zeker zijn van een plaats? Dan kan je elke weekdag bellen of mailen tussen 9 en 12 uur (014 28 40 72) of deschoor@zorggroep-orion.be).

Een lekkere maaltijd op maandag en donderdag

In De Schoor kan je terecht voor een warme maaltijd op maandag en donderdag. Het eten wordt geserveerd om 12 uur, maar je bent vanaf 11.30 welkom in het café. Om mee te eten moet je op voorhand even inschrijven. Dat kan door te bellen naar 014 28 40 72  of door even binnen te springen in De Schoor. Je kan ten laatste op maandag inschrijven voor de maaltijd van donderdag. Wil je maandag komen eten? Dan schrijf je ten laatste op donderdag in. Een maaltijd kost 9 euro voor soep, hoofdgerecht en dessert. Tafelwater is gratis. Je kan afrekenen met een maaltijdbon. Deze zijn ter plekke aan de kassa aan te kopen. Om jullie van alles te voorzien werken we met een enthousiaste ploeg vrijwilligers.

Bekijk hier het menu. ’s Avonds serveren wij geen maaltijden.

Voor De Schoor zijn volgende kortingstarieven van toepassing:

Kortingstarieven Kostprijs maaltijdbon
Vrijwilligers van Zorggroep Orion 8.5 euro
Pas sociaal tarief van OCMW Turnhout 8 euro
Vrijwilliger van Zorggroep Orion én pas sociaal tarief 7.5 euro

Denk je dat je recht hebt op het sociaal tarief? Spreek een medewerker van het dienstencentrum aan.

Zit je met vragen rond zorg en/of welzijn?

Spring gerust even binnen in De Schoor. Elke weekdag van 9 tot 12 uur is er een medewerker aanwezig die je graag ontvangt.

Boekenruilkast

Tijdens de openingsuren van het café (maandag t.e.m. vrijdag van 13.30 – 17 uur) kan je snuisteren in onze boekenruilkast

We voorzien ontsmettingsgel naast de kast zodat je je handen goed kan ontsmetten voor en na gebruik.

We vragen je om je gegevens achter te laten bij de cafévrijwilliger in het kader van contact tracing  covid-19.

Kom je een boek terugbrengen of wil je een boek doneren? Zet het niet meteen in de kast. Er wordt een doos voorzien in de buurt van  de kast waar je je boek kan achterlaten.

De boeken gaan even in quarantaine voor we ze toevoegen aan ons aanbod.

Doucheruimte

Je kan gebruik maken van onze rolstoeltoegankelijke doucheruimte door te reserveren (014 28 40 72 of deschoor@zorggroep-orion.be). Je betaalt hiervoor één euro ter plaatse

Vrijwilliger, heb je zin om samen het centrum te laten bruisen?

Dan ben jij de ontbrekende schakel in onze vrijwilligersgroep! Heb je interesse om warme maaltijden te serveren of je interesse te delen met anderen? Of wil je graag meer info? Geef dan zeker een seintje!

erica.baeck@zorggroep-orion.be

T 014 28 43 28

Ons team

Julie Van Hoeck – medewerker dienstencentrum – julie.vanhoeck@zorggroep-orion.be

Alien Verdick – centrumleider – alien.verdick@zorggroep-orion.be

Contactgegevens

Lokaal Dienstencentrum De Schoor

Schorvoortstraat 53

2300 Turnhout

T 014 28 40 72

Bekijk HIER onze openingsuren.

Lees HIER onze flyer met alle info over De Schoor.

3-luik folder DE SCHOOR 202001 (1)