Dienstencentrum De Schoor heet buurtbewoners welkom vanaf 1 augustus.

Dienstencentrum De Schoor is gelegen in Schorvoort (Schorvoortstraat 53) en opent de deuren op 1 augustus 2019. Waarvoor staat ‘De Schoor’?  Een ‘schoor’ is een bouwterm voor een steunbalk in een bouwwerk. Een mooie symboliek voor een lokaal dienstencentrum dat een houvast wil bieden aan de buurt en zijn bewoners. Het openingsfeest is voorzien op 4 oktober.

Het nieuwste dienstencentrum van Zorggroep Orion heeft een naam: De Schoor.

We kijken er al een jaar naar uit, de opening van ons nieuwste dienstencentrum in het zuiden van Turnhout. Een jaar geleden begonnen we met de bouwwerken en op 1 augustus gaan de deuren open in de Schorvoortstraat 53. Iedereen kan er dan al terecht voor een drankje, een hapje en een babbel. Natuurlijk moest er ook nog een naam komen voor de jongste telg in onze zorggroep. Eind februari werd een grote werkgroep samengesteld. We wilden zo breed mogelijk werken zodat we een mooi draagvlak konden creëren voor de te kiezen naam: medewerkers, vrijwilligers en bewoners vormden een enthousiaste werkgroep van een 20-tal personen.

“En zo ontstond dienstencentrum De Schoor. Deze naam kreeg al tijdens de brainstorm veel bijval. Het bekt goed, is makkelijk uit te spreken en vooral het heeft een mooie symboliek. Een schoor is immers een bouwkundige term voor een balk ter ondersteuning van een bouwwerk. Exact wat we als dienstencentrum ook willen realiseren in de buurt in het zuiden van Turnhout. Kom zeker vanaf 1 augustus al eens een kijkje nemen!”, getuigt Luc Op de Beeck, voorzitter Zorggroep Orion.

Activiteitenaanbod vanaf augustus 2019

In augustus staan er een aantal zomerse activiteiten op de planning. Je vindt ze op de activiteitenkalender op www.zorggroep-orion.be/activiteiten terug. Momenteel timmeren we aan het aanbod van het najaar.

Café en maaltijden

Vanaf 1 augustus kunnen bezoekers in het café terecht voor een deugddoende tas koffie of een verfrissend drankje op het terras. We serveren dranken aan democratische prijzen en bieden kraanwater gratis aan. Men is er ook welkom om de krant te lezen, een babbeltje te slaan of er gewoon te ‘zijn’. Vanaf september is het mogelijk om aan te schuiven voor een warme middagmaaltijd op maandag en donderdag. Alle praktische informatie is te vinden op www.zorggroep-orion.be/deschoor.

Vrijwilligers welkom om samen het centrum te laten bruisen.

De Schoor stelt momenteel een vrijwilligersgroep samen.  Wie interesse heeft om het café te bemannen, warme maaltijden te serveren of interesses te delen met anderen kan contact opnemen met vrijwilligerscoördinator erica.baeck@zorggroep-orion.be

Openingsfeest op vrijdag 4 oktober

Iedereen is welkom om samen de opening van het dienstencentrum De Schoor te vieren. Het wordt een gemoedelijk volksfeest met hapje en drankje. Tijdens het openingsfeest organiseert De Schoor een volksbuffet voor en door elkaar (potluck). Wie wil, kan ook meehelpen door  thuis of ter plaatse te kokerellen? De onkosten  krijgt men terugbetaald.

  • Vrijdag 4 oktober van 16.30 tot 20 uur
  • Dienstencentrum De Schoor, Schorvoortstraat 53, Turnhout

Contactgegevens De Schoor

Lokaal Dienstencentrum De Schoor
alien.verdick@zorggroep-orion.be
Schorvoortstraat 53
2300 Turnhout
Tel. 014 47 46 00

Alle info op www.zorggroep-orion.be/deschoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *