Dienstencentrum in het zuiden van Turnhout

In 2019 gaan de deuren open van een nieuw dienstencentrum in wijk Schorvoort. De focus ligt op samenwerking, buurtwerking en zolang mogelijk zelfstandig thuis wonen.

 

 

 

 

 

Samen voor een sterke buurt

Een dienstencentrum is een plek dicht bij huis waar je kan deelnemen aan heel uiteenlopende activiteiten op maat van de buurt. Een plaats waar je binnen kan vallen om elkaar te ontmoeten bij een heerlijk kopje koffie of een lunch, maar waar je ook een antwoord vindt als je een vraag hebt rond zorg of welzijn.

Ontmoeting werkt
Zorggroep Orion is er, samen met Stad en OCMW Turnhout, van overtuigd dat investeren in ontmoeting werkt. Onder het motto ‘beter een goede buur dan een verre vriend’ denken we dat buren die elkaar kennen, elkaar ook sneller vinden wanneer het er op aan komt.  De ene keer voor een gezellige babbel op straat, de andere keer om een handje toe te steken wanneer het wat minder gaat. Het dienstencentrum werkt voor, maar kan uiteraard niet zonder de buurt. Centrumleider Alien Verdick behoudt het overzicht in de organisatie van activiteiten, maar vrijwilligers en bezoekers doen het centrum bruisen.  We willen het dienstencentrum dan ook niet opbouwen zonder de inwoners van in de buurt. Zo gaan we samen voor een sterke buurt. Wil je verder op de hoogte gehouden worden over dit project? Denk je graag mee over de invulling van het dienstencentrum? Of wil je meer info over vrijwilligerswerk?

Mail je vragen, berichten en opmerkingen naar alien.verdick@zorggroep-orion.be

Lees hier de recentste nieuwsbrief over de ontwikkeling van dit dienstencentrum: 201809 nieuwsbrief DC Turnhout Zuid editie 01 (3)