Onderstaande nieuwsbrieven worden aan al de vrijwilligers van Zorggroep Orion bezorgd. Doelstelling is om goed te informeren.


JAARLIJKS VRIJWILLIGERSOVERLEG 2022 VERSLAGEN

Per locatie heeft er een Jaarlijks vrijwilligersoverleg plaats gevonden. Je vindt per locatie 2 documenten; 1. de presentaties die getoond werden tijdens deze vergaderingen met een woordje uitleg en 2. een verslag van de tafelrondes.

Jaarlijks vrijwilligersoverleg Lokaal Dienstencentrum Albert Van Dyck & Groep Assistentiewoningen 28.04.2022

Jaarlijks vrijwilligersoverleg Lokaal Dienstencentrum De Schoor 29.04.2022

Jaarlijks vrijwilligersoverleg Ontmoetingscentrum De Meerloop 05.05.2022

Jaarlijks vrijwilligersoverleg Woonzorgcentrum De Vliet 19.05.2022

Jaarlijks vrijwilligersoverleg Woonzorgcentrum De Wending 16.06.2022


Vrijwilligers nieuwsbrieven 2022

September: Thema’s in deze brief zijn: Inschrijven voor griepprik – Lokaal Dienstencentrum Albert Van Dyck en Assistentiewoningen De Flatjes vieren hun 40ste verjaardag – Uitnodiging vorming (h)erkennen van eenzaamheid – Sfeerfoto’s woonzorgcentra


Augustus: Thema’s van deze brief zijn: Bijzondere vacature: helper bij mantelzorger – Even aan je voorstellen: psychologe Saskia Baert – Corona vaccinatie: oproep om in te schrijven!


Juli: Thema’s van deze brief zijn: Terugblik visie ‘De Nieuwe Vliet’ – Even aan je voorstellen: zorgcoach Sofie Wens – Verslagen Jaarlijks vrijwilligersoverleg – Wegwijs op de website – Verhalen over vrijwilligers


Juni: Weerom een uitnodiging om mee naar de toekomst te kijken, deze keer voor ‘De Nieuwe Vliet’! En ook een uitnodiging voor een vorming, zeer interessant. Daarnaast vertel ik wat nieuwtjes.  

Verdere thema’s in deze brief; Oproep vrijwilligerstaken – Nieuwtjes van woonzorgcentrum De Wending – Mantelzorgcoördinator Ingrid Jansen is gestart – Vergeet je drinkbus niet op te halen!


Juni: Thema’s in deze brief: ’t Kaffee zoekt vrijwilligers – Een geslaagde Dag van de Zorg vraagt om een geschenk! – Sfeerbeelden Jaarlijks vrijwilligersoverleg – Brugfiguur senioren stelt zich voor


Maart: Eindelijk ’t Kaffee weer open voor publiek – Vrijwilligersvacature’s in de kijker – Dag van de Zorg – Uitnodiging Jaarlijks vrijwilligersoverleg


Maart: Herstart vrijwilligerskaffee – Uitnodiging voor Jaarlijks vrijwilligersoverleg – Aanpassing prijzen in onze café’s en nagenieten vrijwilligersweek


Week van de vrijwilliger – 27 februari tot 6 maart 2022

Ik hoop dat je bij het lezen van deze woorden in goede gezondheid verkeert. Dat hoop ik echt. En ja hoor, de vrijwilligers worden de komende week weer massaal in de bloemen gezet. Overal in het land en omdat het ondenkbaar is voor Zorggroep Orion dat er geen vrijwilligers meer zouden zijn (stel je voor!), wensen ook wij onze dankbaarheid eens ferm uit te spreken!

Jij bouwt mee aan het sociaal kapitaal van onze gemeenschap die Zorggroep Orion is. Jij zorgt er mee voor dat het systeem draait en blijft draaien. Gisteren, vandaag en morgen. Mede dankzij jouw inzet blijven we samen bouwen aan de toekomst. Oprecht merci!

Geniet van deze prachtige beelden

Januari: Maandelijkse nieuwtjes over een extra bedanking, enkele jaarcijfers en enkele uitnodigingen voor vrijwilligersoverleg.


Vrijwilligers nieuwsbrieven 2021

De allerbeste wensen voor jou! Lees het prachtig gedicht.


Maandelijkse nieuwtjes over de Internationale dag van de vrijwilligers.


Vrijwilligersbeleid – Organogram augustus 2021. In de brief vind je de beschrijving van de organisatiestructuur. Het document ‘Organogram’ is de tekening van de organisatiestructuur.


Nieuwsbrief van juni 2021. Belangrijkste nieuwtje, de terrassen van de lokale dienstencentra De Meerloop, toch weer open, snoezelhond Nel en Beleidsverklaring Welzijn voor medewerkers.


Vrijwilligersbeleid – Taakomschrijving van mei 2021. Wat is een taakomschrijving en waarom doen we dit? Dit kan je hier ontdekken.


Nieuwsbrief van mei 2021. Belangrijkste nieuwtje, de terrassen van de lokale dienstencentra gaan weer open.


Een eerste kennismaking over het vrijwilligersbeleid. Dit beleid wordt gedeeld met iedereen die er interesse in heeft.


Nieuwtjes op het einde van de maand maart. In deze brief lees je over het aanbod van opleidingen, assistentiewoningen hebben eigen roepnaam, Dag van de Zorg met een verrassing en sfeerbeelden.


Bedankt vrijwilliger! Je bent fantastisch!

Deze dagen zien we de vrijwilliger (meestal) minder en kunnen we hen niet persoonlijk bedanken voor hun inzet. Maar waar ze ook zijn, wat ze ook doet bij Zorggroep Orion, hoe klein of groot, heel oprecht en uit de grond van ons hart: Bedankt vrijwilliger!


Nieuwtjes voor alle vrijwilligers, begin maand maart. Thema’s zijn; Week van de vrijwilliger 2021, inentingen alles op een rij, dringende oproep TelefoonSter en Slim co-creëren van een innovatieve visie op dementiezorg.


Nieuwtjes voor alle vrijwilligers, maand februari. Thema’s zijn; vrijwilligers in cijfers 2020, corona nieuwtjes en sfeerbeelden van bewoners WZC.