Op 23 juni, Dag van de Mantelzorger, besteedt de MantelzorgHub extra veel zorg aan de mantelzorger in regio Turnhout.

MantelzorgHub de Vier Wegen trakteert alle mantelzorgers op een inspirerende film en een warm gesprek in UGC Turnhout.  Mantelzorgcoördinator Ingrid Jansen is er tevens beschikbaar – samen met de andere zorgpartners – met een luisterend oor of een woordje uitleg. 

Op 23 juni is het Dag van de Mantelzorger. Natuurlijk heeft MantelzorgHub “De Vier Wegen”, een samenwerking tussen  de gemeenten Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse en Zorggroep Orion iets waardevols in petto voor alle mantelzorgers.
Zoals kersverse mantelzorgcoördinator Ingrid Jansen beaamt: “Het is belangrijk ook voldoende zorg en aandacht besteden aan de mantelzorger zelf.”.
Deze keer zijn alle mantelzorgers uit de regio welkom op de filmvoorstelling SUPERNOVA. Een inspirerend verhaal over mantelzorg met Colin Firth en Stanley Tucci in de hoofdrollen. Het evenement is een mooie gelegenheid voor wat extra aandacht voor de mantelzorger en het biedt wat tijd voor een beetje zelfzorg voor elke mantelzorger. Na de voorstelling kan er nagepraat worden met de organisatoren van de MantelzorgHub en ook mantelzorgcoördinator Ingrid Jansen is aanwezig voor een kennismaking of voor een gesprek. Afspraak op 23 juni om 14 uur bij UGC Turnhout. Graag vooraf aanwezigheid bevestigen. 

OVER DIT INITIATIEF VAN MANTELZORGHUB DE VIER WEGEN

MantelzorgHub ‘De Vier Wegen’ is de samenwerking waar Stad Turnhout, gemeente Oud-Turnhout, gemeente Vosselaar, gemeente Beerse en Zorggroep Orion de krachten bundelen op weg naar een gemeenschappelijk gedragen mantelzorgwerking. Ze zetten in op het vinden, bereiken, verbinden en versterken van de mantelzorgers.  

Om ook hen op hun beurt aandacht, (adem)ruimte en een warme ontmoetingsplaats te bieden, nodigt MantelzorgHub ‘De Vier Wegen’ iedere mantelzorger uit voor de filmvoorstelling van Supernova. Alle mantelzorgers zijn welkom op 23 juni om 14 uur in bioscopencomplex UGC Turnhout 

Het centrale thema in Supernova is mantelzorg. Acteurs Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt.  
Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samenkomen. 

Na de film is er tijd om bij te babbelen met een drankje en hapje in UGC te Turnhout.  

Inschrijven kan per mail naar een van onze contactpunten: martine.menten@beerse.be; kristin.megens@vosselaar.bedorien.bevers@zorggroep-orion.be of eigenaard@oud-turnhout.be

MANTELZORGCOÖRDINATOR INGRID JANSEN IS BESCHIKBAAR VOOR MANTELZORGERS DIE WAT EXTRA INFORMATIE EN ONDERSTEUNING KUNNEN GEBRUIKEN.

“Als mantelzorgcoördinator streef ik ernaar om mantelzorg op de kaart te zetten in de regio Turnhout. Mantelzorgers kunnen immers ook wat zorg gebruiken. Dit initiatief van de Mantelzorghub De Vier Wegen steun ik dan ook volledig. Het is een ideale manier om mantelzorgers te ontmoeten en spreken in een meer ontspannen context. Ik kijk er dan ook naar uit om veel mantelzorgers te mogen ontmoeten samen met mijn collega’s van de MantelzorgHub.”

SOM KAN MANTELZORG ZWAAR ZIJN – DE MANTELZORGCOÖRDINATOR IS ER VOOR DE MANTELZORGER. 

Vorig jaar, op de Dag van de Mantelzorger, werd er aangekondigd dat er een mantelzorgcoördinator zou aangeworven worden in Turnhout. Eén jaar later is Ingrid Jansen al enige tijd actief in deze functie bij Zorggroep Orion.Soms kan de zorg zwaar zijn. Mantelzorgers hebben behoefte aan een luisterend oor. Waar kunnen ze terecht? In de dienstencentra van Zorggroep Orion leiden ze de mantelzorgers graag naar zorgpartners of informatie toe. Onze mantelzorgcoördinator Ingrid richt zich specifiek op het thema mantelzorg. Wat is de effectieve vraag of nood? Samen met de mantelzorger gaat ze op zoek naar diensten of zorgpartners die mee kunnen ondersteunen. Daarnaast kunnen de zorgvrijwilligers vanuit hun takenpakket bij Zorggroep Orion mantelzorgers en hun zorgvragers ondersteunen, bijvoorbeeld door boodschappen te doen, door een telefoongesprek via de TelefoonSter of door te wandelen met een persoon in een rolstoel. Elke mantelzorger is welkom en kan contact opnemen met mantelzorgcoördinator Ingrid. 

CONTACT MANTELZORGCOÖRDINATOR:
Ingrid Jansen – ingrid.jansen@zorggroep-orion.be – 014 28 40 00 of ingrid.jansen@zorggroep-orion.be 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *