Nieuws

Onze dienstencentra zetten de deur weer op een kier!

WELKOM

Het was de laatste maanden erg stil in dienstencentra Albert Van Dyck, De Schoor en De Meerloop. We zijn erg blij om je te vertellen dat we met mondjesmaat de deuren van onze dienstencentra opnieuw kunnen open zetten. In dit nieuwsbericht vind je een overzicht van het aangepast aanbod in elk dienstencentrum. Je vindt telkens ook meer info over onze voorzorgsmaatregelen binnen en buiten het dienstencentrum. Zo vragen we je om enkel op reservatie tot bij ons te komen.

Aanbod en richtlijnen Albert Van Dyck

Aanbod en richtlijnen De Schoor

Aanbod en richtlijnen De Meerloop

Wij stappen over naar de wereld van digitaal betalen.

VANAF JUNI STAPT ZORGGROEP ORION OVER NAAR DE WERELD VAN DIGITAAL BETALEN
Simpel, snel en veilig!

Contant betalen, betalen met bancontact, mobiel betalen, contactloos betalen. Je kunt tegenwoordig op veel verschillende manieren afrekenen aan de kassa. Ook bij Zorggroep Orion schakelen wij vanaf juni over op digitaal en bij voorkeur zelfs contactloos betalen in onze cafetaria en ons seniorenrestaurant.

Bij contactloos betalen presenteer je je bankkaart vlakbij de terminal aan de kassa ter hoogte van het symbool voor contactloos betalen. Bedragen tot maximum 50 euro worden met een “biep” betaald. Een code ingeven is niet nodig.

We aanvaarden bij voorkeur geen cash geld meer.

VEILIGHEID en GEZONDHEID VOOR ALLES
Digitaal betalen door een code in te geven of nog beter, contactloos betalen is HYGIENISCHER, zeer belangrijk in de huidige gezondheidscrisis die we meemaken. Bovendien is het ook VEILIG want onze kassa’s hoeven geen cash geld meer bij te houden en ook onze bezoekers hoeven geen geld op zak te hebben. Contactloos betalen is ook veruit de SNELSTE manier van betalen.

Kijk gerust even op volgende link die de verschillende cash en digitale betaalmethoden demonstreert en ook laat zien dat contactloos betalen de snelste en meest efficiënte methode is.

Stap jij mee over naar de wereld van digitaal betalen?

Ook dit is #zorgenvoorelkaar #samentegencorona

VELEN ZIJN AL VERTROUWD MET BANCONTACT, MAAR CONTACTLOOS BETALEN IS SOMS NOG WAT NIEUW OF ONWENNIG. NOCHTANS IS HET BIJZONDER HANDIG.

VANDAAR DEZE BEKNOPTE HANDLEIDING CONTACTLOOS BETALEN

  1. Je beschikt over een kaart met logo contactloos betalen
  2. De betaalterminal heeft een logo contactloos betalen
  3. Het te betalen bedrag verschijnt op de terminal
  4. Hou je kaart vlakbij het logo contactloos betalen op de terminal
  5. Bevestiging van betaling verschijnt op de terminal
  6. Voor bedragen van 50 euro of meer dien je je pincode op te geven

Info?
communicatie@zorggroep-orion.be

VANAF JUNI 2020:
Digitaal en contactloos betalen kan in ’t Kaffee van WZC De Wending, LDC Albert Van Dyck, LDC De Schoor en OC De Meerloop

Vanaf 15 juni bieden de dienstencentra voorzichtig enkele kleinschalige, goed overwogen activiteiten aan.

Samen met onze vrijwilligers en bezoekers kijken we al een tijdje uit naar een versoepeling van de richtlijnen waardoor we samen aan de slag kunnen met de dienstverlening in de LDC Albert Van Dyck, OC De Meerloop en LDC De Schoor. Het gaat de goede richting uit. In heel Vlaanderen mogen vanaf 8 juni de café’s en restaurants weer open. Dat maakt dat ook wij graag onze deuren zouden willen openzetten voor een hapje en een drankje. Maar de dienstencentra blijven voorlopig gebonden aan strengere regels dan deze in de horeca. Bij elke nieuwe stap dient doordacht overwogen te worden of we eventuele activiteiten in alle veiligheid voor vrijwilligers en bezoekers kunnen organiseren. Verschillende onder ons behoren mogelijks tot een kwetsbare doelgroep (omwille van de leeftijd en/of mogelijke ziekte). We zullen, in overleg met verantwoordelijke vrijwilligers, stapsgewijs zaken opstarten en telkens goed evalueren en bijsturen waar nodig.

Wat mag het publiek verwachten?
Zoals je weet zijn de TelefoonSter en de Boodschappendienst nog steeds actief. Eén van de belangrijkste doelstellingen van een dienstencentra is eenzame mensen opspeuren en eventueel koppelen aan ander mensen, ze zo uit hun bubbel van isolement halen. Dat trachten we op verschillende manieren terug op te starten. Er is nu ook een digitaal dienstencentrum Samen Sterk opgestart, met leuke tips om zelf te ondernemen en van te leren.

Vanaf 15 juni krijgen enkele kleinschalige activiteiten vorm. Denk bijvoorbeeld aan de ochtendwandelingen, de fietsers, het naaiatelier, de breiclub of de bib. Let wel, voor al de activiteiten die we opstarten zal men moeten inschrijven en bij elke activiteit is er slechts een maximum aantal deelnemers mogelijk. De vrijwilligers die mee helpen, zullen extra informatie ontvangen over bijvoorbeeld hoe de veiligheidsvoorschriften na te leven, hoe te ontsmetten, hoe het toiletgebruik verloopt, enz …

Nu nog niet, maar later hopen we ook de cafetaria’s, restaurant en maaltijden op beperkte momenten en stapsgewijs, mét inschrijvingen en in alle veiligheid op te starten. Er is nog geen startdatum, die zal je zeker op tijd meegedeeld worden.

Je merkt dat de de keuze van de eerste activiteiten focussen op doelgroepen met een sociale nood. Het is belangrijk dat mensen die het risico lopen op eenzaamheid, het eerste bij ons terecht kunnen. Al bij al zijn het kinderstapjes, maar het zijn wel échte eerste stapjes.

Wat betekent dit voor onze vrijwilligers?

Zonder vrijwilligers, geen draaiend dienstencentrum, laat staan een tof werkende dienstencentrum. Zijn zijn de spil van de werking,zij staan klaar voor onze bezoekers, inspireren en dragen bij aan een vlotte werking.

Met de geleidelijke opstart van de activiteiten van de dienstencentra worden een aantal vrijwilligers uitgenodigd om een activiteit terug op te starten. Uiteraard moet de betrokken vrijwilliger het in de eerste plaats zelf zien zitten. Samen zullen we veel meer regels moeten respecteren zoals afstand houden, handhygiëne, registreren van bezoekers, enz…. Dat is niet altijd evident om in praktijk te brengen, maar samen kunnen we dat wel. Belangrijkste punt hierbij is dat iedereen zijn verantwoordelijkheid hierin opneemt. Samen Sterk.

Kortom, de trein start opnieuw
De vrijwilligers en de bezoekers missen we enorm, het is in de dienstencentra zo stil! Maar gelukkig zijn er nu stilaan perspectieven waar we samen, in alle veiligheid, kunnen naartoe werken. We houden jullie op de hoogte zodra we meer concrete informatie hebben over ons aanbod.

Zorggroep Orion in Turnhout is volledig corona-vrij in beide woonzorgcentra en de assistentiewoningen.

De veiligheid van bewoners en medewerkers blijft voorop staan in elke stap richting versoepeling.

Sinds deze week mag Zorggroep Orion zich officieel weer volledig corona-vrij noemen. In beide woonzorgcentra en de assistentiewoningen stelde ons zorgteam o.l.v. CRA Dr. Geivers geen besmettingen meer vast en niemand is nog ziek van het virus. Dit betekent dat bewoners en medewerkers weer opgelucht kunnen ademhalen na een moeilijke periode waarin het de hoogste prioriteit was om al het nodige uit de kast te halen om de verspreiding van het virus tegen te houden. Een zware periode die van iedereen veel inspanningen vergde en waar ook afscheid moest genomen worden van enkele bewoners. Hopelijk mogen we spoedig een nieuwe stap zetten richting nog meer versoepeling van de richtlijnen. Hier staan veiligheid en gezondheid steeds voorop.

VOORZICHTIGE VERSOEPELING

Zorggroep Orion mocht al enkele versoepelingen invoeren. Een positieve zaak want voor de bewoners van onze assistentiewoningen en woonzorgcentra waren het gemis en de beperking in bewegingsvrijheid natuurlijk zwaar om dragen. Sinds half mei is er een bezoekregeling uitgewerkt. De bewoners van de assistentiewoningen kunnen de deur weer uit, bijvoorbeeld voor boodschappen. Ook diensten zoals kapper en pedicure zijn weer mogelijk mits het respecteren van de veiligheidsrichtlijnen. Bij het ontvangen van bezoek of op bezoek gaan dienen ze natuurlijk de “sociale bubbel” te respecteren.

VOORZICHTIGE OPSTART IN DE DIENSTENCENTRA

Ook in onze dienstencentra LDC Albert Van Dyck, LDC De Schoor en OC De Meerloop zijn ze zich aan het voorbereiden om reeds enkele diensten te kunnen organiseren. De grootschalige activiteiten zijn nog niet mogelijk, maar er wordt onderzocht hoe mensen die dreigen in een isolement verzeild te geraken, verder kunnen geholpen worden. De versoepelingen  betekenen dus niet dat alles al is als voorheen. We volgen hier nauwgezet de richtlijnen van het Agentschap Zorg & Gezondheid.

VEILIGHEID VOOR ALLES

Concreet betekent dit dat al onze bewoners en medewerkers mondmaskers dragen, de social distance van anderhalve meter respecteren, een grondige handhygiëne onderhouden, regelmatig hun temperatuur opmeten en natuurlijk bijzonder alert zijn op mogelijke symptomen. Externe dienstverleners dienen zich ook aan deze richtlijnen te houden en ook de bezoekjes aan onze bewoners in de woonzorgcentra gebeuren nog onder strikte voorwaarden van veiligheid en alertheid.

REALISTISCH OPGELUCHT

Zowel onze bewoners als medewerkers blikken terug op een zware periode, zoals nooit eerder meegemaakt. Flexibiliteit, alertheid, zorgen voor elkaar, voorzichtigheid zijn begrippen die bijzonder veel inhoud kregen. We staan ook stil bij de bewoners van WZC De Wending die we moesten afgeven aan het Covid-19 virus. We voelen met de familie mee die moesten afscheid nemen in extra moeilijke omstandigheden. Ook voor onze zorgmedewerkers was dit mentaal zwaar om dragen. Als organisatie willen we iedereen danken voor de inzet en de vele inspanningen. Ook de vele blijken van steun die we kregen waren een echt hart onder de riem. We zijn nog niet aan het einde van deze rit, maar hopelijk gaat het vanaf nu enkel maar de goede richting uit.  

VANAF 25 MEI STARTEN ONZE DIENSTENCENTRA VOORZICHTIG OP MET EEN BEPERKTE DIENSTVERLENING.

Onze dienstencentra zelf blijven weliswaar nog even gesloten.

Samen met onze vrijwilligers en bezoekers kijken we al een tijdje uit naar een mogelijke eerste versoepeling van de richtlijnen waardoor ons team thuiszorg actief aan de slag kan met de dienstverlening in de dienstencentra. Op maandag 25 mei is het zover. Eerst en vooral wordt gefocust op onze vrijwilligers en onze meest kwetsbare bezoekers.

TELEFOONSTER

Zij missen (net zoals wij) de contactmomenten die er waren tijdens de vele activiteiten in de dienstencentra. Daarom gaan we extra actief inzetten op onze TelefoonSter, een vrijwilligersdienst die eenzame en kwetsbare mensen elke dag even opbelt en zo uit hun isolement haalt.

BOODSCHAPPENDIENST

Ook de onze boodschappendienst blijven we verder ontwikkelen en aanbieden zodat minder mobiele mensen zeker kunnen zijn van hun boodschappen indien ze dit zelf nog niet kunnen.

IEDEREEN VERDIENT EEN BUBBEL

Daarnaast hebben we veel aandacht voor onze vaste bezoekers die nu geen “sociale bubbel” hebben. We bekijken vanop afstand hoe we die kunnen koppelen aan elkaar, zodat deze mensen niet verder in isolement verblijven en toch een ontmoeting kunnen hebben met maximum vier steeds dezelfde personen kunnen hebben, rekening houdende met de social distance. Deze afspraken kunnen helaas nog niet in onze dienstencentra zelf. Daar blijven de deuren nog wel een tijdje dicht.

VIRTUEEL DIENSTENCENTRUM

Ons team werkt momenteel aan een tijdelijk “virtueel dienstencentrum” dat binnenkort te consulteren zal zijn op de website van www.zorggroep-orion.be . Het virtueel dienstencentrum biedt bepaalde diensten aan, inspireert en geeft ook tips en tricks zodat mensen niet afgezonderd blijven. We reiken zo ook een hand aan mensen die informatie nodig hebben zodat zij toch de weg blijven vinden naar de juiste instanties of instellingen, moesten zij zorg of hulp nodig hebben.

Kortom, we kunnen stellen dat het gemis leeft bij ons team. We zouden ogen en oren en willen hebben om te mogen waarnemen hoe het met onze vrijwilligers en bezoekers gaat. Gelukkig is er nu groen licht om al een aantal zaken van op afstand te verwezenlijken. Ondertussen blijven wij achter de schermen druk bezig met het bestuderen hoe we hopelijk binnenkort op een veilige manier echt de deuren weer mogen open zetten van OC De Meerloop, LDC Albert Van Dyck en LDC De Schoor.

Een genuanceerde versoepeling rond bezoek en boodschappen in onze assistentiewoningen.

De nieuwste ontwikkelingen in de Nationale Veiligheidsraad rond o.m. het ontvangen van bezoek, het zelf op bezoek gaan en de opening van de winkels lieten Zorggroep Orion toe om een voorzichtige, goed doordachte, versoepeling in te voeren voor de bewoners van de assistentiewoningen in de Albert Van Dyckstraat in Turnhout. De bewoners en hun familie werden vrijdag op de hoogte gebracht van de versoepeling en de adviezen die hierbij dienen gevolgd te worden. Concreet, mits duidelijk naleven van de richtlijnen van het Agentschap Zorg & Gezondheid en het opvolgen van de bijhorende veiligheidsadviezen van de zorggroep,  zullen bewoners weer de mogelijkheid hebben om zelf hun boodschappen te doen vanaf 11 mei en mogen ze ook beperkt op bezoek gaan of bezoek ontvangen vanaf 10 mei. Een bijzonder aangename ontwikkeling voor onze bewoners die wekenlang in afzondering in hun assistentiewoning verbleven en op de flat geen bezoek konden ontvangen. Hopelijk is deze versoepeling een eerste stap richting een volledig, veilig open huis. Het dragen van een katoenen mondmasker, een grondige en regelmatige handhygiëne en het respecteren van de anderhalve meter afstand door bewoners en bezoekers in onze assistentiewoningen en op locatie zijn al zeker de basisvoorwaarden die moeten gerespecteerd worden.

Boodschappen mogen opnieuw

De Nationale Veiligheidsraad laat met mondjesmaat versoepelingen toe. Steeds met de kanttekening dat we hiermee met gezond verstand moeten omgaan. We zijn als samenleving goed op weg, maar nog niet aan het einde van de rit! Met de heropening van de winkels vanaf 11 mei, staan we ook onze bewoners opnieuw toe om zelf boodschappen te doen.

Onze vrijwilligers van de boodschappendienst blijven echter nog steeds paraat en ook het aanbod van droge voeding uit onze keuken blijft gewoon doorlopen. Ook blijven we aanraden om als familie of mantelzorger onze bewoners hierin te ondersteunen en raden we bewoners aan om ook gebruik te maken van onze diensten.

Indien bewoners toch naar de winkel gaan, vragen we hen nodige voorzichtigheid in acht te nemen en zich te houden aan volgende richtlijnen: Bundel je boodschappen, zodat je niet elke dag naar de winkel moet gaan Ga op tijdstippen winkelen waarop het niet druk is in de winkel (vermijd winkelen op zaterdag of in de voormiddag) Draag je mondmasker in de winkel Draag wegwerphandschoenen in de winkel Kom niet aan je gezicht tijdens het winkelen Hou in de winkel minimaal 1.5 meter afstand Was je handen uitgebreid als je terug in je flat komt, zowel voor als na het uitladen van je boodschappen
Bezoek beperkt toegelaten vanaf 10 mei
De nationale veiligheidsraad besliste woensdag dat er vanaf zondag 10mei opnieuw beperkt bij elkaar op bezoek mag gegaan worden. Aansluitend kregen we bericht van het Agentschap Zorg en Gezondheid met hierin de boodschap dat ook in de groep van assistentiewoningen opnieuw met mondjesmaat bezoek toegelaten mag worden vanaf zondag 10 mei.

We zijn blij dat onze bewoners de voorbije weken de vooropgestelde maatregelen goed gevolgd hebben, met als gevolg dat de situatie momenteel in onze flats onder controle is. We willen en kunnen onze bewoners daarom het bezoek niet ontzeggen, maar beseffen ook dat hieraan risico’s verbonden zijn. We merken dagelijks dat de crisis nog niet is opgelost en het risico op besmetting nog steeds aanwezig blijft.


Aangezien de groep van assistentiewoningen een groot complex is met veel flats, willen we het beloop in de gangen zo veel als mogelijk beperken. Zowel bewoners als hun naasten kunnen behoren tot een risicogroep.

Daarom zijn we genoodzaakt beroep te doen op de burgerzin van elke bewoner en bezoeker om zich STRIKT aan de voorwaarden van de nationale veiligheidsraad te houden en bijkomend onze adviezen aan bewoners op te volgen.
Volgende richtlijnen en adviezen geven we onze bewoners mee:
Ontvang zo weinig mogelijk bezoek in je flat. Vang dit op door omgekeerd (als bewoner) zelf op bezoek te gaan bij de persoon die je wil ontmoeten of door af te spreken buiten. Je mag met je bezoek gebruik maken van de tuin. Let wel op dat je ook hier telkens VOLDOENDE afstand houdt als je wandelt. Minimaal 1.5 meter.

Ontvang je wel bezoek in je flat, raden we aan om telkens maximaal 2 personen in je flat te ontvangen, zodat je ten allen tijde voldoende afstand kan houden. Beperk je bezoek in tijd, hoe korter de tijd – hoe minder kans op overdracht van het virus.

Je bent als bezoeker en als flatbewoner verplicht om een (katoenen) mondmasker te dragen van zodra je het gebouw betreedt. Draag bij bezoek het mondmasker ook in je flat. Ga met maximaal 2 personen in de lift en neem elk een eigen kant.


Je bent verplicht om je contacten met anderen te beperken tot steeds DEZELFDE 4 personen met wie je afspreekt. Indien je bijvoorbeeld je kinderen op bezoek laat komen en hierbij aan 4 personen komt, zijn dit met andere woorden de 4 personen in je ‘sociale bubbel’. Spreek je bijvoorbeeld af met buren uit de flats, behoren deze tot de 4 personen in je ‘sociale bubbel’. MIX NIET, want op deze manier zorg je voor kruisbesmetting.

WAS je HANDEN telkens je in je flat komt, laat ook je bezoek zijn/haar handen wassen als ze je flat binnen komen.

Samenscholingen en groepsactiviteiten BLIJVEN VERBODEN. De zithoeken en wasserij blijven daarom voorlopig gesloten. Voor de wasserij werken we naar een heropening vanaf 18 mei, waarbij we de nodige afstand en veiligheid kunnen garanderen.

Je mag niet op bezoek gaan bij anderen als je zelf in de voorbije 14 dagen symptomen van COVID-19 hebt gehad of gedurende de laatste 14 dagen positief bent getest. In dit geval mag je zelf ook geen bezoek ontvangen. In dit geval kan je op onze ondersteuning rekenen om dit op te vangen. Ontvang zelf ook geen bezoek van iemand met deze symptomen of die positief werd getest in de voorbije 14 dagen.

We behouden de dagelijkse permanentie en zien toe op de goede gang van zaken. We vragen zowel aan bewoner als aan familie om na onze gezamenlijke inspanning van de voorbije weken alle voorzichtigheid in acht te nemen. We zijn blij dat de maatregelen gedeeltelijk gelost kunnen worden, maar beseffen dat het gevaar nog niet is geweken. Indien we vaststellen dat de afspraken niet voldoende nageleefd worden of er een uitbraak van besmettingen in onze assistentiewoningen ontstaat, zijn we genoodzaakt deze bezoekregeling opnieuw te verstrengen.

Gezocht: een stafmedewerker HR (m/v/x) die van mensen houdt!

Hou jij van mensen en zie je het wel zitten om in een zorgomgeving elke dag het beste van jezelf te geven voor onze organisatie en haar medewerkers?

Wij hebben een interessante vacature voor een enthousiaste STAFMEDEWERKER HR (m/v/x).

Je komt terecht in een ambiteuze zorggroep met ruim 200 straffe medewerkers en 240 vrijwilligers in Turnhout.

Interesse? Neem een kijkje op www.zorggroep-orion.be/vacatures voor de volledige vacature. Je kunt je kandidaat stellen tot en met 31 mei.
Hopelijk tot binnenkort!

Resultaten van de testen op Covid-19 in WZC De Wending en WZC De Vliet te Turnhout zijn gekend.

Bij deze communiceren wij de resultaten van de testing van al onze bewoners en medewerkers in WZC De Wending en WZC De Vliet op Covid-19. Dit betekent alle bewoners en alle zorgmedewerkers in WZC De Wending en WZC De Vliet die nog niet getest werden. Ook de bewoners die getest werden en een negatief resultaat hadden werden opnieuw getest. De meeste uitslagen zijn sinds vandaag bekend.

Sinds 12 maart werden tot aan het moment van de testing in WZC De Vliet nog geen besmettingen vastgesteld. In WZC De Wending werden we sinds 12 maart druppelsgewijs met een aantal besmettingen geconfronteerd. Ons zorgteam en onze medewerkers zetten telkens maximaal in op de gezondheid van deze mensen en op het inperken van de mogelijke verspreiding van het virus. Zeven bewoners zijn reeds genezen, zeven bewoners waren nog stabiel ziek op de dag van de testing. Helaas moesten we afscheid nemen van drie bewoners. Deze 17 mensen werden niet meegerekend in de resultaten van de collectieve testing van 28 april.

Resultaten van de testing:

Op dinsdag 28 april werden 166 medewerkers, 54 bewoners in WZC De Vliet en 109 bewoners in WZC De Wending getest op Covid-19. Op dit totale aantal testten nul bewoners in WZC De Vliet en vier bewoners in WZC De Wending positief. Van deze vier bewoners waren er drie die geen symptomen vertoonden van Covid-19. Dit illustreert nog maar eens de complexiteit van dit virus. Een klein aantal bewoners kon niet getest worden omdat hun fysieke situatie dit het moment zelf niet toeliet. We beschikken nog niet over alle resultaten van onze medewerkers. Op dit ogenblik tellen we daar acht extra besmettingen.

Door deze testresultaten beschikken we over een duidelijker beeld van de situatie in WZC De Wending en WZC De Vliet. In nauw overleg met ons zorgteam en de CRA (coördinerende arts) Dr. Geivers hebben wij opnieuw onze werking aangepast aan deze resultaten zodat we de verspreiding van het virus zoveel mogelijk kunnen vermijden of inperken. Alle bewoners en medewerkers werden persoonlijk op de hoogte gebracht van hun individueel resultaat en de beslissingen die we nemen in onze werking.

Wat zijn de gevolgen voor de bewoners in WZC De Vliet?

Voorlopig blijven onze bewoners in WZC De Vliet gevrijwaard van het coronavirus. Dit betekent concreet dat wij onze bewoners in de leefgroepen nauwgezet blijven opvolgen. De veiligheidsmaatregelen in onze werking die reeds lopen zoals de sluiting voor externe personen, het gebruik van mondmaskers, het respecteren van de social distance en een grote discipline in de handhygiëne o.m. met alcoholgel en het gebruik van handschoenen blijven gehandhaafd.

Wat zijn de gevolgen voor de bewoners in WZC De Wending?

De vier bewoners die n.a.v. deze collectieve testing ook blijken besmet te zijn met het Covid-19 virus verblijven voorlopig in isolatie op hun kamer, zoals de overige zeven bewoners die kampen met Covid-19. Zij krijgen verzorging en een dagprogramma op hun kamer. Deze bewoners eten ook steeds op hun kamer. Onze medewerkers zijn hierop voorbereid en weten exact welke extra veiligheidsmaatregelen ze moeten hanteren bij het betreden en verlaten van de kamer en bij het verzorgen van de bewoner. Wij beschikken over voldoende beschermingsmateriaal zodat dit in veilige omstandigheden gebeurt. Indien het nodig en gewenst is, kunnen deze bewoners ook opgenomen worden in het ziekenhuis. Ook dit gebeurt in overleg met de bewoner en het zorgteam. We wensen deze bewoners een vlot herstel toe. Ons team stelt alles in het werk om het de bewoner zo aangenaam mogelijk te maken ondanks deze isolatie.

Wat zijn de gevolgen voor medewerkers die positief testen met duidelijke symptomen?

Zij moeten gedurende zeven dagen na de start van de symptomen in thuisisolatie verblijven en dienen minimum drie dagen vrij van symptomen te zijn. Bij het hernemen van het werk dragen zij een chirurgisch mondmasker tot alle symptomen verdwenen zijn en dit tot minimum 14 dagen na start van de symptomen.

Wij blijven bijzonder waakzaam.

De testresultaten tonen slechts een tijdelijk beeld van de gezondheidstoestand in beide woonzorgcentra, nl. op 28 april 2020. We moeten nog steeds bijzonder waakzaam zijn. Wij blijven daarom de veiligheidsmaatregelen strikt respecteren. O.l.v. onze CRA Dr. Geivers en onze zorgteam blijven wij iedereen nauwgezet opvolgen. Zodra er bij een bewoner symptomen opduiken wordt de familie op de hoogte gebracht en worden zij opnieuw getest. Op basis van de resultaten van deze test, nemen we dan de nodige maatregelen.

Zorggroep Orion voert strikt de richtlijnen uit zoals bepaald door Agentschap Zorg en Gezondheid en Sciensano (wetenschappelijke cel van de federale overheid). Met deze testresultaten kunnen we onze mensen en middelen nog gerichter inzetten en zo de Covid-19 situatie optimaal aanpakken.

Info?

We houden je via onze geijkte kanalen (website en social media) verder op de hoogte van mogelijke wijzigingen in de situatie.

Bart Michielsen – algemeen directeur                    

Luc Op de Beeck  – voorzitter