Nieuws

WE BLIJVEN EXTRA ALERT TIJDENS DEZE PANDEMIE

OVERAL EXTRA VOORZICHTIGHEID GEBODEN – DRAAG EEN FFP2-MASKER

Een ding is zeker. De pandemie is nog niet over. Bijgevolg zijn we binnen onze zorggroep op alle fronten extra voorzichtig. We verwachten daarom dat alle medewerkers (zowel medewerkers van woonzorg, als de medewerkers van thuiszorg of in algemene functies) steeds op eender welke locatie van Zorggroep Orion een FFP2-masker dragen. We vragen dit ook aan onze vrijwilligers. Natuurlijk houden we ons nog steeds aan een verstandige afstand waar het kan en zorgen we altijd voor de nodige handhygiëne.  

Onze zorgteams houden de bewoners goed in het oog, en in nauw overleg met onze CRA Dr. Geivers wordt hun gezondheidstoestand gemonitored. We nemen ook steeds passende maatregelen zodat het risico zo beperkt mogelijk blijft. Ook onze teams in de dienstencentra passen hun diensten en activiteiten altijd zo aan dat dit veilig kan doorgaan, of indien dit niet mogelijk is, schrappen ze de activiteit of de betreffende dienstverlening.

EEN WARME OPROEP AAN AL ONZE BEZOEKERS IN DIENSTENCENTRA, ASSISTENTIEWONINGEN EN WOONZORGCENTRA

We verzoeken onze bezoekers in de woonzorgcentra, assistentiewoningen en dienstencentra, om in de mate van het mogelijke ook steeds een FFP2-masker op te zetten. Indien dit niet kan, verzoeken we om MINIMAAL een chirurgisch mondmasker op te zetten.

We blijven in onze dienstencentra vragen om een mondmasker op te zetten, de CovidSafeTickets scannen en de CO2-meters worden nauwgezet gecontroleerd.  In onze woonzorgcentra vragen we nog steeds aan onze bezoekers om zich te registreren, het masker op te hebben en na een bezoek de contactpunten op de kamer even te ontsmetten met de beschikbare doekjes.  

Heb je een hoogrisico-contact gehad als bezoeker? Ben je zelf in quarantaine? Heb je bepaalde symptomen? Neem dan geen risico en stel je bezoek uit naar een veilig moment. Laat je testen wanneer dit nodig is. Neem niet deel aan onze activiteiten of kijk of je online gebruik kunt maken van onze dienstverlening.

WE DANKEN IEDEREEN – BEWONERS – BEZOEKERS – VRIJWILLIGERS – MEDEWERKERS VOOR HUN MEDEWERKING.

Samen dragen we zorg voor elkaar.

Veel moed!

Overzicht impact van beslissingen overlegcomité 26/11/2021 voor Zorggroep Orion.

Naar aanleiding van de meest recente beslissingen die werden genomen op het overlegcomité op 26 november, lijsten we op wat dit betekent voor de werking in onze zorggroep.

  • Eerst en vooral: nogmaals – veiligheid voor alles, houd wijs afstand, denk aan je handhygiëne en iedereen vanaf 10 jaar dient een mondmasker te dragen in onze woonzorgcentra en dienstencentra.
  • Het belang van vaccinatie kunnen we niet genoeg benadrukken, we zijn dan ook blij dat onze bewoners reeds enkele weken geleden het derde vaccin toegediend kregen. Onze zorgmedewerkers en vrijwilligers in de zorg komen volgende week aan de beurt voor deze boosterprik. 
  • Er zijn ook duidelijke adviezen rond de horecagelegenheden. In onze cafetaria’s in beide woonzorgcentra en tevens in De Schoor, De Meerloop en in LDC Albert Van Dyck (inclusief het restaurant) mag men met maximum 6 personen aan een tafeltje zitten.
  • We controleren er ook nog steeds het CovidSafeTicket bij elke bezoeker. 
  • Onze dienstencentra kunnen voorlopig ook geen ruimtes ter beschikking stellen voor familie- of privéfeestjes. Dit om begrijpelijke redenen. 
  • Onze binnenactiviteiten in de dienstencentra kunnen enkel nog maar doorgaan als deze zittend zijn. Er werden ook al preventief enkele activiteiten geannuleerd zoals de organisatie van het sinterklaasfeest in onze dienstencentra. 

Samen volhouden want zo zorgen we samen voor elkaar. Veel moed toegewenst aan iedereen in deze moeilijke tijd.

#wijzijnzorggroeporion

#samentegencorona

#samendragenwezorgvoorelkaar

Samen tegen covid-19

EXTRA VEILIGHEIDSRICHTLIJNEN BIJ ZORGGROEP ORION

Om de verdere verspreiding van het Covid-19 virus zoveel mogelijk in te perken is het belangrijk dat we onszelf en anderen beschermen. Hou daarom rekening met onze nieuwe veiligheidsrichtlijnen die ingaan vanaf 29 oktober in onze woonzorgcentra, dienstencentra en assistentiewoningen.

VERTOON JE COVID SAFE TICKET

Vanaf 1 november dienen de bezoekers in onze cafe’s van dienstencentra Albert Van Dyck , De Schoor en De Meerloop een covid safe ticket te presenteren. Dit geldt ook in ons restaurant in dienstencentrum Albert Van Dyck. Ben je gevaccineerd en weet je niet hoe je aan deze code geraakt? Neem dan contact op met één van onze dienstencentra. We helpen je graag verder!

DRAAG JE MONDMASKER, HOUD WIJS AFSTAND & DENK AAN JE HANDHYGIENE

Vanaf 29 oktober vragen we al onze bewoners, bezoekers, vrijwilligers en medewerkers in assistentiewoningen, woonzorgcentra en dienstencentra om extra aandacht te besteden aan handhygiëne, het dragen van een mondmasker en het wijs afstand houden. Dit geldt dus ook bij een bezoekje aan één van onze cafe’s van dienstencentra Albert Van Dyck , De Schoor en De Meerloop, en ook in het restaurant. Het mondmasker mag wel uit aan tafel.

#samendragenwezorgvoorelkaar

#mensgerichtezorg

GOED NIEUWS: ONZE CAFETARIA IN LDC ALBERT VAN DYCK GAAT OPEN OP MAANDAG 28 JUNI


Ja! Het is zover. De opknapwerken in dienstencentrum Albert Van Dyck zijn in de laatste fase. We hebben nu een nieuwe vloer in de cafetaria en in de inkomhal van het dienstencentrum steken het plafond en de verlichting in een nieuw jasje. De aannemer is vertrokken, maar ons eigen facilitair team is nu aan het knallen met vereende krachten om alles netjes te krijgen tegen maandag. Dank je wel aan dit topteam en aan iedereen die zich heeft ingezet om dit te realiseren. Teamwork makes the dream work.
En aan het publiek: kom zeker een langs voor een drankje, hapje en babbel en om het resultaat te zien van de werken.
www.zorggroep-orion.be/dienstencentra
#professioneel #verbinden #betrouwbaar #vitaal

Vandaag besteden wij extra aandacht aan Greet Dierckx en alle mantelzorgers regio Turnhout.

Op 23 juni 2021 is het de Dag van de Mantelzorger. Mantelzorgers zien zich vaak zelf niet als een mantelzorger. Mantelzorg gebeurt vaak voor een familielid, maar er zijn ook heel wat mantelzorgers in de weer die dit oppakken voor een buur, een kennis, iemand die alleen staat in hun omgeving. We, dat zijn de dienstencentra van Zorggroep Orion die in Turnhout zeker een draaiende spil zijn voor de werking van de MantelzorgHub regio Turnhout, grijpen deze Dag van de Mantelzorger, aan om extra erkenning en waardering te uiten voor alle mantelzorgers, maar ook om te laten zien waar ze eventueel terecht kunnen voor advies, steun, informatie. Ook de andere regiogemeentes lanceren op deze dag gelijkaardige initiatieven.

In mei lanceerde Zorggroep Orion voor Turnhout de oproep om mantelzorgers eens te nomineren voor onze wedstrijd Dag van de Mantelzorger. Onze dienstencentra ontvingen 26 nominaties voor Turnhout. Daaruit werd één mantelzorger gekozen die het gezicht/het verhaal van de Dag van de Mantelzorger wordt.Mantelzorger Greet Dierckx uit Turnhout, op pensioen na een loopbaan in de thuiszorg, doet zowel in gezinsverband als voor haar vroegere buren aan mantelzorg. Ze kreeg een prijs uitgereikt door voorzitter en schepen Luc Op de Beeck en door schepen van welzijn Kelly Verheyen.

Greet reageerde enthousiast: “Ik heb er gewoon een antenne voor. Ik voel waar ik een handje kan toesteken en het verschil maken. Ik rol er zomaar in en dat is het dan.”

Schepen Verheyen haalde aan dat het belangrijk is om mantelzorgers in de toekomst te blijven ondersteunen, zeker op vlak van mentaal welzijn. Uit de recente stadsmonitor blijkt dat het aantal mantelzorgers in Turnhout fors is toegenomen (+10%) tegenover drie jaar geleden. We doen het daar beter dan andere centrumsteden. “Onze Binken zorgen dus voor elkaar, en dat vind ik heel mooi om zien”, zegt schepen Verheyen.

Voorzitter Luc Op de Beeck kondigde de aanwerving aan van een mantelzorgcoach bij Zorggroep Orion ter ondersteuning van alle mantelzorgers in de regio: “Met het opstarten van een mantelzorgcoach kunnen we expliciet focussen op mantelzorg. En deze focus wordt, net zoals de rol van de vrijwilligerscoördinator voor het vrijwilligerswerk bij Zorggroep Orion, zeker ook vertaald in extra kwaliteit.”

Het volledige persbericht met alle details lees je na in onze persrubriek.

EINDELIJK WEER EEN LEKKER HAPJE IN ONS RESTAURANT…

Vanaf maandag 21 juni 2021 is ons restaurant weer open voor iedereen, dus niet enkel voor de bewoners van de assistentiewoningen. Iedereen is weer welkom. Wij kijken er naar uit om je terug te zien in ons vernieuwde buffetrestaurant. Hou met volgende praktische zaken rekening:

Deuren open 11.30 u – Gesloten 13.30 u

Maaltijdbon afgeven bij de inkom

aankopen aan de kassa aangepaste prijzen

Mondmaskerplicht nog steeds geldig bij verplaatsing

Max. vier personen per tafel

Inschrijven nog tot en met 30 juni 2021: elke weekdag bij het onthaal van 9 – 12 u

Vanaf 1 juli vrijblijvend toegang

Info: albertvandyck@zorggroep-orion.be

Goed nieuws: we mogen je weer welkom heten op het terras van OC De Meerloop!

Vorige week maandag 31/5 hebben we waterschade opgelopen in De Meerloop.
Hierdoor waren we genoodzaakt even te sluiten.

Na het grondige poetswerk en de nodige inspectie zijn wij blij dat we vanaf woensdag 9 juni het terras terug mogen openen.

Voorlopig ben je bij goed weer enkel welkom op ons gezellige terras. (bij regenweer nemen we een snipperdag).

We hopen dat het café snel weer in orde is om jullie ook weer binnen te verwelkomen.

OC De Meerloop
begijnhof 44
014/28 40 71

LDC Albert Van Dyck steekt binnenkort in een nieuw jasje.

Van woensdag 09 juni tot en met vrijdag 11 juni zijn er werken aan het plafond in de gang. We krijgen een nieuw plafond met mooie verlichting. Ons terras aan de cafetaria blijft ook open tijdens deze werken aan het plafond.

Het onthaal blijft open op weekdagen van 09u tot 12u. 

Vanaf dinsdag 15 juni leggen we een nieuwe vloer in de cafetaria. Vanaf die dag zal de cafetaria en het terras gesloten zijn. Op het einde van de maand zouden de werken klaar zijn. Zodra we weer open gaan, brengen we jullie op de hoogte.

Goed om weten tijdens deze werken:

het onthaal blijft open, elke weekdag van 9u tot 12u. Zit je met vragen, kom gerust langs!

Alvast bedankt voor jullie geduld en begrip tijdens de werken, wij kijken er alvast naar uit om jullie binnenkort te mogen verwelkomen in ons opgefriste dienstencentrum.

Info?

​​​​​​​dorien.bevers@zorggroep-orion.be – centrumleider dienstencentrum Albert Van Dyck

Dit is je kans om je favoriete mantelzorger eens extra in de kijker te zetten.

23 juni is “Dag van de mantelzorg”. Zet je mantelzorger in de bloemetjes.We willen die dag mantelzorgers in de bloemetjes zetten. Hoe we dat doen zal afhangen van de coronamaatregelen, dat we het doen is alvast zeker.Als je een mantelzorger kent die je graag “in de bloemetjes zet” dan kan je die nomineren.

Bezorg ons de gegevens van de mantelzorger (naam enadres) voor 31 mei via e-mail demeerloop@zorggroep-orion.be of telefoon (014 28 40 71) en wij zorgen er voor dat deze persoon een leuke attentiekrijgt.

Info: mantelzorghub.be of www.zorggroep-orion.be/dienstencentra

#mantelzorgondersteuning#mantelzorg#dankbaar#mensgerichtezorg