Nieuws

Zorggroep Orion zet zich in het kader van de Warmste Week in voor Alzheimerliga Vlaanderen en ’t Vierkant Wieltje vzw.

Reeds enkele jaren zetten de medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Orion zich in voor een goed doel in het kader van De Warmste Week. Deze keer gaat de opbrengst naar de Alzheimerliga Vlaanderen en ’t Vierkant Wieltje vzw. Op zaterdag 7 december wordt alvast het eerste evenement afgetrapt in WZC De Vliet met een feestelijke namiddag in de cafetaria waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje, en tevens een concert kan volgen van ’t Geheugenkoor. Maar er is nog veel meer:

Er is de opvallende actie Mooimakers op 11 december door de tweede verdieping van WZC De Wending waarbij afval geruimd op en rond de site en waarvan de opbrengst naar onze goede doelen gaat. Er is een schitterende kerstmarkt op 21 december in ’t Kaffee in WZC De Wending met allerlei gezellige kraampjes met creaties en snuisterijen gemaakt door onze bewoners en onze atelierhobbyclub van LDC Albert Van Dyck en ook nog een chocolademelkkraampje van het team van LDC De Schoor. De warme naaisters van OC De Meerloop creëren en verkopen lustig verder voor ’t Vierkant Wieltje. En november was SOEPmaand in OC De Meerloop met de lekkerste soepjes tvv De Warmste Week. En dan hebben het nog niet gehad over de heerlijke spaghettilunch die op 17 december wordt georganiseerd van 12 tot 14 uur (vooraf te reserveren via secretariaat@zorggroep-orion.be ) door onze algemene diensten in ’t Kaffee van WZC De Wending…

In de kijker: onze OUDERen Wijzer

Dienstencentrum Albert Van Dyck en OC De Meerloop werkten samen met Phaedra Vandyck, Lennart Schelles en Eline Van Miert, studenten van de Thomas More Hogeschool voor de realisatie van een handige infobundel waarin zorgvragers kunnen vinden bij welke organisaties ze terecht kunnen voor hun specifieke zorgbehoefte in Turnhout. Deze gids is specifiek op ouderen gericht. De digitale versie lees je HIER.

WZC De Wending 2 heeft sinds 1 oktober een eigen roepnaam: WZC De Vliet

Medewerkers van WZC De Vliet stellen trots hun nieuwe naam voor.

WZC De Wending en, helemaal nieuw, WZC De Vliet. Meteen een warme oproep om in de toekomst de juiste namen te gebruiken voor beide woonzorgcentra.

Zorggroep Orion huist twee woonzorgcentra in de Albert Van Dyckstraat in Turnhout. Tot voor kort gingen deze door het leven met de roepnamen WZC De Wending 1 en WZC De Wending 2. Sinds 1 oktober heeft elk woonzorgcentrum zijn eigen roepnaam; passend bij zijn eigen identiteit en werking, nl.

Na een brainstorm door een organisatiebrede werkgroep met bewoners, vrijwilligers en medewerkers kreeg WZC De Wending 2 een eigen naam. Communicatiebureau WIZZ werd vervolgens ingeschakeld tijdens dit traject rond naamgeving voor advies rond naamgeving bij Zorggroep Orion en om de resultaten van de brainstorm door een kritische en neutrale bril te bekijken. Het resultaat is de roepnaam WZC De Vliet. De Vliet bevindt zich ter hoogte van de Kasteelloop een stukje water in het parkgedeelte van deze zone die grenst aan het woonzorgcentrum. VLIET doet denken aan beweging op een eigen ritme, kabbelend water en verwijst zowel naar de locatie als naar het leven binnen het woonzorgcentrum.

WZC De wending 2, gelegen in de Albert Van Dyckstraat 39 in Turnhout, huist een 60-tal bewoners die lijden aan de ziekte dementie. Dit huis heeft met haar specifieke werking en met de interactie tussen medewerkers, vrijwilligers en bewoners zijn eigen identiteit. Een eigen naam voor deze bijzondere thuis die mooi past bij de namen van de andere sites van Zorggroep Orion, stond al een tijdje op het verlanglijstje.

Lees HIER het volledige persbericht.

Iedereen welkom op openingsfeest dienstencentrum De Schoor.

Nog enkele weken aftellen, en dan hopen we jullie massaal te ontmoeten op het openingsfeest van ons gloednieuwe dienstencentrum De Schoor… Op het programma staat een gemoedelijk volksfeest met hapje en drankje.

PROGRAMMA:
Ontdek het dienstencentrum via workshops en demonstraties.
Digidak zorgt voor een groen scherm om leuke foto’s te nemen
Kom proeven van een volksbuffet
Luister naar de straatmuzikanten
En voor de kleinsten is er een springkasteel, grime en een pannakooi
Bezoek de fietsgraveerstand van 17.30 uur tot 19.30 uur

Wanneer? Vrijdag 4 oktober van 16.30 tot 20 uur
Waar? Dienstencentrum De Schoor, Schorvoortstraat 53, Turnhout

Allen daarheen! Welkom. 

Welke vrijwilliger ziet een rondje bardienst wel zitten?

Zorggroep Orion mag elke dag rekenen op de enthousiaste inzet van ruim 220 vrijwilligers. Zonder hen zouden we onze mensgerichte zorg en activiteiten nooit kunnen realiseren. Dank aan ieder van hen!
In de zomer kunnen we nog wat versterking gebruiken. Vooral op zondagmiddag in onze cafetaria’s.

Lees verder Welke vrijwilliger ziet een rondje bardienst wel zitten?

Dienstencentrum De Schoor heet buurtbewoners welkom vanaf 1 augustus.

Dienstencentrum De Schoor is gelegen in Schorvoort (Schorvoortstraat 53) en opent de deuren op 1 augustus 2019. Waarvoor staat ‘De Schoor’?  Een ‘schoor’ is een bouwterm voor een steunbalk in een bouwwerk. Een mooie symboliek voor een lokaal dienstencentrum dat een houvast wil bieden aan de buurt en zijn bewoners. Het openingsfeest is voorzien op 4 oktober.

Het nieuwste dienstencentrum van Zorggroep Orion heeft een naam: De Schoor.

Lees verder Dienstencentrum De Schoor heet buurtbewoners welkom vanaf 1 augustus.