Nieuws

Hij is er… de eerste editie van ons magazine ZIN

Wie in Turnhout woont, heeft hem misschien al gevonden in zijn brievenbus, de nieuwste en allereerste editie van ZIN, het tweemaandelijkse magazine van Zorggroep Orion. We hopen dat dit magazine over onze zorg en werking je inspireert en informeert over onze werking en zorgaanbod. Indien je niet in Turnhout woont en toch graag ZIN wil lezen, dan kan dit ONLINE op deze website in de rubriek www.zorggroep-orion.be/zin

Ons magazine Binkenpost! heet vanaf januari ZIN

Dinsdag 17 december werd een belangrijk blad omgeslagen op de redactieraad van de Binkenpost!, het tweemaandelijkse magazine van Zorggroep Orion. Vanaf januari 2020 heet dit blad ZIN, het eindpunt van een traject dat twee jaar liep om het magazine dat oorspronkelijk door OCMW Turnhout werd uitgegeven om te vormen naar het blad van Zorggroep Orion, de verzelfstandigde poot met woonzorgcentra, dienstencentra en assistentiewoningen. Na een brainstorm met redactieraad, bewoners, medewerkers en vrijwilligers bij Zorggroep Orion werd de naam ZIN gelanceerd. Op 17 december ging de eerste ZIN in druk. Een taartje met de gloednieuwe cover was dan ook zeker op zijn plaats op dit bijzondere moment.

Lees het volledige persbericht in bijlagehttps://www.zorggroep-orion.be/wp-content/uploads/2019/12/20191218-pb-Binkenpost-wordt-ZIN-1.pdf. Je vindt er ook de eerste cover van het magazine ZIN en een sfeerbeeld van de laatste redactieraad.

Zorggroep Orion zet zich in het kader van de Warmste Week in voor Alzheimerliga Vlaanderen en ’t Vierkant Wieltje vzw.

Reeds enkele jaren zetten de medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Orion zich in voor een goed doel in het kader van De Warmste Week. Deze keer gaat de opbrengst naar de Alzheimerliga Vlaanderen en ’t Vierkant Wieltje vzw. Op zaterdag 7 december wordt alvast het eerste evenement afgetrapt in WZC De Vliet met een feestelijke namiddag in de cafetaria waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje, en tevens een concert kan volgen van ’t Geheugenkoor. Maar er is nog veel meer:

Er is de opvallende actie Mooimakers op 11 december door de tweede verdieping van WZC De Wending waarbij afval geruimd op en rond de site en waarvan de opbrengst naar onze goede doelen gaat. Er is een schitterende kerstmarkt op 21 december in ’t Kaffee in WZC De Wending met allerlei gezellige kraampjes met creaties en snuisterijen gemaakt door onze bewoners en onze atelierhobbyclub van LDC Albert Van Dyck en ook nog een chocolademelkkraampje van het team van LDC De Schoor. De warme naaisters van OC De Meerloop creëren en verkopen lustig verder voor ’t Vierkant Wieltje. En november was SOEPmaand in OC De Meerloop met de lekkerste soepjes tvv De Warmste Week. En dan hebben het nog niet gehad over de heerlijke spaghettilunch die op 17 december wordt georganiseerd van 12 tot 14 uur (vooraf te reserveren via secretariaat@zorggroep-orion.be ) door onze algemene diensten in ’t Kaffee van WZC De Wending…

In de kijker: onze OUDERen Wijzer

Dienstencentrum Albert Van Dyck en OC De Meerloop werkten samen met Phaedra Vandyck, Lennart Schelles en Eline Van Miert, studenten van de Thomas More Hogeschool voor de realisatie van een handige infobundel waarin zorgvragers kunnen vinden bij welke organisaties ze terecht kunnen voor hun specifieke zorgbehoefte in Turnhout. Deze gids is specifiek op ouderen gericht. De digitale versie lees je HIER.

WZC De Wending 2 heeft sinds 1 oktober een eigen roepnaam: WZC De Vliet

Medewerkers van WZC De Vliet stellen trots hun nieuwe naam voor.

WZC De Wending en, helemaal nieuw, WZC De Vliet. Meteen een warme oproep om in de toekomst de juiste namen te gebruiken voor beide woonzorgcentra.

Zorggroep Orion huist twee woonzorgcentra in de Albert Van Dyckstraat in Turnhout. Tot voor kort gingen deze door het leven met de roepnamen WZC De Wending 1 en WZC De Wending 2. Sinds 1 oktober heeft elk woonzorgcentrum zijn eigen roepnaam; passend bij zijn eigen identiteit en werking, nl.

Na een brainstorm door een organisatiebrede werkgroep met bewoners, vrijwilligers en medewerkers kreeg WZC De Wending 2 een eigen naam. Communicatiebureau WIZZ werd vervolgens ingeschakeld tijdens dit traject rond naamgeving voor advies rond naamgeving bij Zorggroep Orion en om de resultaten van de brainstorm door een kritische en neutrale bril te bekijken. Het resultaat is de roepnaam WZC De Vliet. De Vliet bevindt zich ter hoogte van de Kasteelloop een stukje water in het parkgedeelte van deze zone die grenst aan het woonzorgcentrum. VLIET doet denken aan beweging op een eigen ritme, kabbelend water en verwijst zowel naar de locatie als naar het leven binnen het woonzorgcentrum.

WZC De wending 2, gelegen in de Albert Van Dyckstraat 39 in Turnhout, huist een 60-tal bewoners die lijden aan de ziekte dementie. Dit huis heeft met haar specifieke werking en met de interactie tussen medewerkers, vrijwilligers en bewoners zijn eigen identiteit. Een eigen naam voor deze bijzondere thuis die mooi past bij de namen van de andere sites van Zorggroep Orion, stond al een tijdje op het verlanglijstje.

Lees HIER het volledige persbericht.