Overzicht impact van beslissingen overlegcomité 26/11/2021 voor Zorggroep Orion.

Naar aanleiding van de meest recente beslissingen die werden genomen op het overlegcomité op 26 november, lijsten we op wat dit betekent voor de werking in onze zorggroep.

  • Eerst en vooral: nogmaals – veiligheid voor alles, houd wijs afstand, denk aan je handhygiëne en iedereen vanaf 10 jaar dient een mondmasker te dragen in onze woonzorgcentra en dienstencentra.
  • Het belang van vaccinatie kunnen we niet genoeg benadrukken, we zijn dan ook blij dat onze bewoners reeds enkele weken geleden het derde vaccin toegediend kregen. Onze zorgmedewerkers en vrijwilligers in de zorg komen volgende week aan de beurt voor deze boosterprik. 
  • Er zijn ook duidelijke adviezen rond de horecagelegenheden. In onze cafetaria’s in beide woonzorgcentra en tevens in De Schoor, De Meerloop en in LDC Albert Van Dyck (inclusief het restaurant) mag men met maximum 6 personen aan een tafeltje zitten.
  • We controleren er ook nog steeds het CovidSafeTicket bij elke bezoeker. 
  • Onze dienstencentra kunnen voorlopig ook geen ruimtes ter beschikking stellen voor familie- of privéfeestjes. Dit om begrijpelijke redenen. 
  • Onze binnenactiviteiten in de dienstencentra kunnen enkel nog maar doorgaan als deze zittend zijn. Er werden ook al preventief enkele activiteiten geannuleerd zoals de organisatie van het sinterklaasfeest in onze dienstencentra. 

Samen volhouden want zo zorgen we samen voor elkaar. Veel moed toegewenst aan iedereen in deze moeilijke tijd.

#wijzijnzorggroeporion

#samentegencorona

#samendragenwezorgvoorelkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *