Goesting in vrijwilligerswerk? Je vindt een mooi aanbod aan vacatures. Bied jezelf aan als kandidaat vrijwilliger. Zo maken we kennis met elkaar en bekijken we samen wat je hiervan verwacht. We stellen onszelf voor en jij kan meer vertellen over je motivatie. Daarna beslissen we samen of je al dan niet start. 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligerscoördinator Erica.Baeck@zorggoep-orion.be.

———————————————————————————

Buffet restaurant helper

Iedereen kan dit, want met de hulp van de verantwoordelijke en je collega vrijwilligers leer je de taken snel kennen. Belangrijk is dat je mensen vrolijk bedient, want er is altijd leven in de brouwerij.

Er is een keuze uit 3 taken:

  1. Restaurant helper
  2. Buffet verzorger
  3. Restaurant gastheer/-vrouw/-x

———————————————————————————

Vrijwilliger met een vlotte pen en een neus voor boeiende verhalen

Koester je een passie voor inspirerende verhalen uit de zorg? Ben jij een “believer” in het ondersteunen van mensen met een zorgvraag? Geven jouw verhalen goesting om verder te lezen en meer te weten te komen?

Dan ben jij misschien onze nieuwe vrijwillige collega in de redactieraad van ZIN? Je komt terecht in een hecht team van vrijwilligers dat momenteel bestaat uit vier redacteuren, twee fotografen en een corrector.

———————————————————————————

Samen zwemmen

Je hebt een hart voor mensen met dementie en wil iets betekenen voor hen. Je kan volop genieten van zwemplezier en deelt dit graag.

Concreet vragen we aan jou om heel de activiteit mee te begeleiden. Vanaf het klaar maken voor vertrek, de reis naar het zwembad, het zwemplezier zelf, het omkleden én samen afsluiten in de cafetaria om dan weer samen naar De Vliet te gaan.

———————————————————————————

Bibliefhebber

Ervaring is niet echt nodig, interesse en zin in boeken eerder wel. Je hebt voeling in het op orde houden en het netjes wegbergen van spullen.

Je verwelkomt de bibbezoeker en helpt ze op weg. In de bib hebben we specifiek aandacht voor grote letter boeken. Met de bibkar bezoek je de bewoners van de woonzorgcentra en doet een gezellige babbel over boeken met hen

Lieve op bezoek met de bibkar.

———————————————————————————

Filmmaker warme verhalen

Je kan overweg met een eenvoudige camera en online montagetools en je houdt van een mooi verhaal. Je maakt graag kennis met de leefwereld van anderen en je deelt graag dit verhaal. Film je graag mensen zodat ze hun belevenissen kunnen delen?

Een mooie getuigenis of verhaal vat je in een toffe korte video- of fotoverslag van 90 seconden samen. Zulke belevenissen, met oog voor een warm menselijk verhaal, bondig samenvatten is een kunst. Daag jezelf uit en reageer op deze vacature!

———————————————————————————

Fitness assistent

Je gaat zelf graag naar de fitness en je hebt ervaring in het gebruik van de fitness toestellen? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken.  

Je helpt mee bij het begeleiden van de sporters. Je doet dit niet alleen, want een zeer ervaren begeleider zal je sturing geven. De sporters zijn zeer enthousiast maar kunnen altijd nog wat aanmoedigingen van jou gebruiken. Je zorgt er voor dat ze actief zijn, de oefeningen correct uitvoeren en de toestellen op een ergonomische manier gebruiken. Met dank aan jou verloopt alles vlot en lopen de sporters geen kwetsuren op. 

———————————————————————————

Rondje busdienst

Je zal mensen die niet zelf in het restaurant Albert van Dyck geraken, oppikken met een minibus (max 9 personen) en er zo voor te zorgen dat ze hun wekelijkse uitstap niet missen. Je doet hen daar een groot plezier mee.

———————————————————————————

Reporter warme verhalen

Je weet dat je een vlotte pen hebt en je houdt van een mooi verhaal. Je maakt graag kennis met de leefwereld van anderen en je deelt graag dit verhaal. Geef je mensen graag het woord zodat ze iets kunnen delen met ons?

———————————————————————————

Tekstbewerker

Wanneer je schrijffouten detecteert grijp je onmiddellijk naar de spreekwoordelijke rode balpen om de fouten te verbeteren. En wanneer je gek wordt van te lange, ingewikkelde of rare zinconstructies, dan lees je best deze vacature volledig door. Want er ligt een uitdaging die op je wacht.

———————————————————————————

Rondje bardienst

Praat je graag en ben je sociaal? De vrijwilligers schenken drankjes in, praten met de klanten en houden alle tafels piekfijn. Ben je graag onder de mensen en bedien je iedereen met een glimlach, dan krijg je een glimlach terug en is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

De cafetaria van de woonzorgcentra De Wending wordt elke namiddag, elke dag van de week, opengehouden door vrijwilligers.

———————————————————————————

Resto vrijwilliger in De Schoor

Op maandag en donderdag kunnen mensen in lokaal dienstencentrum in De Schoor van een warme maaltijd genieten. Telkens met een soep, een hoofdgerecht en een dessertje. Indien de voorgestelde hoofdschotel niet hun favoriet is, kunnen ze kiezen voor een koude schotel of de suggestiemenu. De vrijwilligers dekken te tafels, bedienen het eten en ruimen alles piekfijn op. Ben je graag onder de mensen en bedien je iedereen met een glimlach, dan krijg je een glimlach terug en is deze vrijwilligersvacature iets voor jou! Hier staat wat meer info.

———————————————————————————

Hand- en knutselwerken met bewoners

Je bent een creatieveling die graag wat handwerkt en een praatje maakt met senioren. En indien je de basis van breien en haken onder de knie hebt, zijn de bewoners daar al super blij mee. We denken er aan om af en toe eens iets te knutselen, maar veel ervaring vereist dit niet. Het mag natuurlijk, maar het moet niet.

———————————————————————————

Duovrijwilliger

Je hebt een hart voor mensen en wil iets betekenen voor hen. Wel, je kan twee vliegen in één klap slaan. Je zet je graag in voor de mensgerichte zorg voor senioren en je bent actief in de buurt van een vrijwilliger met een ondersteuningsvraag.

Belangrijk is dat je een positief iemand bent met een luisterend oor en dat je iemand kan meenemen in het uitvoeren van vrijwilligerstaken.  

———————————————————————————

Neem vrijblijvend contact op met Erica Baeck, vrijwilligerscoördinator.

Erica.Baeck@zorggroep-orion.be of telefoneer naar 014 28 43 28 (niet op vrijdag).