Goesting in vrijwilligerswerk? Je vindt een mooi aanbod aan vacatures. Bied jezelf aan als kandidaat vrijwilliger. Zo maken we kennis met elkaar en bekijken we samen wat je hiervan verwacht. We stellen onszelf voor en jij kan meer vertellen over je motivatie. Daarna beslissen we samen of je al dan niet start. 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligerscoördinator Erica.Baeck@zorggoep-orion.be.

———————————————————————————

Wandelaars gidsen door Turnhout

Wandel je graag en stippel je zo een fijne wandeling van 8 à 10 km uit je mouw? Elke week staan er deelnemers klaar om met je mee op stap te gaan. Jij neemt de leiding over de wandellus door Turnhout en je let daarbij zeker op verkeersveiligheid. Vertrek- en eindpunt is De Meerloop waar je gezellig kan napraten. We wandelen op woensdagnamiddag.

———————————————————————————

Word jij een TelefoonSter?

Wie een jaartje ouder wordt komt vaak ook minder buiten en heeft misschien minder sociale contacten. Wie zich eenzaam voelt of nood heeft aan een zinvol gesprek, kan beroep doen op een vrijwilliger, de telfoonSter. Met een kort gesprek is de senior weer helemaal mee met de mens en de maatschappij!

———————————————————————————

Rondje bardienst in De Meerloop

Iedereen kan dit, want met de hulp van de verantwoordelijke en je collega vrijwilligers leer je je taken snel kennen. Belangrijk is dat je mensen vrolijk bedient, want in De Meerloop is altijd leven in de brouwerij.

———————————————————————————

Rondje boodschappenbus

Winkel je graag en vind je het fijn om mensen te helpen en te ondersteunen? Doe je graag een babbel en ben je sociaal? Ken je goed de weg vinden in Turnhout en ben je een voorzichtige chauffeur? Dan ben jij de persoon die we zoeken om met de ‘boodschappenbus’ door Turnhout te toeren. Meestal wordt er halt gehouden aan het winkelcomplex de Nieuwe Kaai. Of heb je zin om samen naar de avondmarkt te gaan. Jouw kans om enkele senioren te helpen?!

———————————————————————————

Fitness assistent

Je gaat zelf graag naar de fitness en je hebt ervaring in het gebruik van de fitness toestellen? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken.  

Je helpt mee bij het begeleiden van de sporters. Je doet dit niet alleen, want een zeer ervaren begeleider zal je sturing geven. De sporters zijn zeer enthousiast maar kunnen altijd nog wat aanmoedigingen van jou gebruiken. Je zorgt er voor dat ze actief zijn, de oefeningen correct uitvoeren en de toestellen op een ergonomische manier gebruiken. Met dank aan jou verloopt alles vlot en lopen de sporters geen kwetsuren op. 

———————————————————————————

Rondje bardienst of resto => af en toe inspringen

Praat je graag en ben je sociaal? De vrijwilligers aan de bar schenken drankjes in, praten met de klanten en houden alle tafels piekfijn. De vrijwilligers in het restaurant helpen aan het buffet of andere taken.

We leggen een lijst aan van vrijwilligers die af en toe eens kunnen inspringen indien een andere vrijwilliger wegvalt. Ben je graag onder de mensen en bedien je iedereen met een glimlach, dan krijg je een glimlach terug en is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

———————————————————————————

Vrijwilliger met een vlotte pen en een neus voor boeiende verhalen

Koester je een passie voor inspirerende verhalen uit de zorg? Ben jij een “believer” in het ondersteunen van mensen met een zorgvraag? Geven jouw verhalen goesting om verder te lezen en meer te weten te komen?

Dan ben jij misschien onze nieuwe vrijwillige collega in de redactieraad van ZIN? Je komt terecht in een hecht team van vrijwilligers dat momenteel bestaat uit vier redacteuren, twee fotografen en een corrector.

———————————————————————————

Samen zwemmen

Je hebt een hart voor mensen met dementie en wil iets betekenen voor hen. Je kan volop genieten van zwemplezier en deelt dit graag.

Concreet vragen we aan jou om heel de activiteit mee te begeleiden. Vanaf het klaar maken voor vertrek, de reis naar het zwembad, het zwemplezier zelf, het omkleden én samen afsluiten in de cafetaria om dan weer samen naar De Vliet te gaan.

———————————————————————————

Filmmaker warme verhalen

Je kan overweg met een eenvoudige camera en online montagetools en je houdt van een mooi verhaal. Je maakt graag kennis met de leefwereld van anderen en je deelt graag dit verhaal. Film je graag mensen zodat ze hun belevenissen kunnen delen?

Een mooie getuigenis of verhaal vat je in een toffe korte video- of fotoverslag van 90 seconden samen. Zulke belevenissen, met oog voor een warm menselijk verhaal, bondig samenvatten is een kunst. Daag jezelf uit en reageer op deze vacature!

———————————————————————————

Rondje busdienst

Je zal mensen die niet zelf in het restaurant Albert van Dyck geraken, oppikken met een minibus (max 9 personen) en er zo voor te zorgen dat ze hun wekelijkse uitstap niet missen. Je doet hen daar een groot plezier mee.

———————————————————————————

Rondje bardienst

Praat je graag en ben je sociaal? De vrijwilligers schenken drankjes in, praten met de klanten en houden alle tafels piekfijn. Ben je graag onder de mensen en bedien je iedereen met een glimlach, dan krijg je een glimlach terug en is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

De cafetaria van de woonzorgcentra De Wending wordt elke namiddag, elke dag van de week, opengehouden door vrijwilligers.

———————————————————————————

Duovrijwilliger

Je hebt een hart voor mensen en wil iets betekenen voor hen. Wel, je kan twee vliegen in één klap slaan. Je zet je graag in voor de mensgerichte zorg voor senioren en je bent actief in de buurt van een vrijwilliger met een ondersteuningsvraag.

Belangrijk is dat je een positief iemand bent met een luisterend oor en dat je iemand kan meenemen in het uitvoeren van vrijwilligerstaken.  

———————————————————————————

Neem vrijblijvend contact op met Erica Baeck, vrijwilligerscoördinator.

Erica.Baeck@zorggroep-orion.be of telefoneer naar 014 28 43 28 (niet op vrijdag).