Goesting in vrijwilligerswerk? Je vindt een mooi aanbod aan vacatures. Bied jezelf aan als kandidaat vrijwilliger. Zo maken we kennis met elkaar en bekijken we samen wat je hiervan verwacht. We stellen onszelf voor en jij kan meer vertellen over je motivatie. Daarna beslissen we samen of je al dan niet start. 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligerscoördinator Erica.Baeck@zorggoep-orion.be.

———————————————————————————

Rondje bardienst

Praat je graag en ben je sociaal? De vrijwilligers schenken drankjes in, praten met de klanten en houden alle tafels piekfijn. ’t Kaffee in woonzorgcentrum De Wending wordt elke namiddag opengehouden door vrijwilligers. Een leuke ploeg aan vrijwilligers zorgen hiervoor.

Ben je graag onder de mensen en bedien je iedereen met een glimlach, dan krijg je een glimlach terug en is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

———————————————————————————

Plantenverzorger

Je hebt een hart voor senioren én voor binnen- en terrasplanten. Ervaring in het verzorgen van planten is gewenst. Ervaring in omgang met senioren is geen must, senioren een warm hart toedragen is voldoende.

Op regelmatige tijdstip kom je langs om (vooral) de terrasplanten te verzorgen samen met een senior(en) die ook een hand kan toesteken. Je brengt ook ideeën aan om het terras verder aan te kleden. Want wat is er nu gezelliger dan een terras vol groen en bloemen om in te vertoeven!?

uit de tuin

———————————————————————————

Duovrijwilliger in café

Je hebt een hart voor mensen en wil iets betekenen voor hen. Wel, je kan twee vliegen in één klap slaan. Je zet je graag in voor de mensgerichte zorg voor senioren en je wordt als maatje koppelt met een vrijwilliger met een ondersteuningsvraag. Heel specifiek zoeken we een partner voor een dame met lichte psychische problematiek.

samen actief in café

Belangrijk is dat je een positief iemand bent met een luisterend oor en dat je iemand kan meenemen in het uitvoeren van vrijwilligerstaken.  

———————————————————————————

Deel je talent of passie

Je doet iets al jaren en je doet het met enorm veel plezier. Dan vragen we aan jou om dit te delen met anderen. Misschien is het iets sportiefs, creatiefs, leerrijk, handig … of eender wat, wij geven je de mogelijkheid om het te delen met andere.  

Je organiseert de activiteit en neemt de leiding tijdens de activiteit. Wij zorgen voor accommodatie en reclame. Wij staan open voor alle suggesties die je voor ons hebt. Dat kan schilderen zijn, of je danst graag, je bent goed in houtwerk, … We bekijken samen of het haalbaar is en of we er een publiek voor kunnen vinden.

zoals samen potten bakken

———————————————————————————

Wandelaars gidsen door Turnhout

Wandel je graag en stippel je zo een fijne wandeling van 8 à 10 km uit je mouw? Elke week staan er deelnemers klaar om met je mee op stap te gaan. Jij neemt de leiding over de wandellus door Turnhout en je let daarbij zeker op verkeersveiligheid. Vertrek- en eindpunt is De Meerloop waar je gezellig kan napraten. We wandelen op woensdagnamiddag.

samen op wandel

———————————————————————————

Polyvalente helper voor evenementen

Je bent steeds opgewekt en je staat klaar om de bewoners een mooie tijd te laten beleven. Het zit in jou om behulpzaam te zijn. Jouw beloning is een warme glimlach van de bewoner die een leuke tijd heeft.

samen plezier maken

Maandelijks is er bijvoorbeeld een bingo en we doen ook modeshows, kerstmarkten, feesten, party’s met DJ … te veel om op te noemen. Je voornaamste taak is hier en daar een handje toesteken. Bewoners gaan halen, zorgen dat iedereen gelukkig is, de zaal klaar zetten, omroepen, materiaal klaar leggen … polyvalent dus.

———————————————————————————

Hart voor zorg en gezelschap

Je bent graag bij senioren en praat graag over koetjes en kalfjes. Je verwent ze graag met een tasje koffie of bijvoorbeeld met een fruitschaaltje. Je zet graag andere mensen eens in de bloemetjes voor hun verjaardag. Belangrijk is dat je een vrolijk iemand bent met een luisterend oor.  

———————————————————————————

Word jij een TelefoonSter?

Wie een jaartje ouder wordt komt vaak ook minder buiten en heeft misschien minder sociale contacten. Wie zich eenzaam voelt of nood heeft aan een zinvol gesprek, kan beroep doen op een vrijwilliger, de telfoonSter. Met een kort gesprek is de senior weer helemaal mee met de mens en de maatschappij!

———————————————————————————

Af en toe rondje bar of resto

Praat je graag en ben je sociaal? De vrijwilligers aan de bar schenken drankjes in, praten met de klanten en houden alle tafels piekfijn. De vrijwilligers in het restaurant helpen aan het buffet of andere taken.

We leggen een lijst aan van vrijwilligers die af en toe eens kunnen inspringen indien een andere vrijwilliger wegvalt. Ben je graag onder de mensen en bedien je iedereen met een glimlach, dan krijg je een glimlach terug en is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

———————————————————————————

Vrijwilliger met een vlotte pen en een neus voor boeiende verhalen

Koester je een passie voor inspirerende verhalen uit de zorg? Ben jij een “believer” in het ondersteunen van mensen met een zorgvraag? Geven jouw verhalen goesting om verder te lezen en meer te weten te komen?

Dan ben jij misschien onze nieuwe vrijwillige collega in de redactieraad van ZIN? Je komt terecht in een hecht team van vrijwilligers dat momenteel bestaat uit vier redacteuren, twee fotografen en een corrector.

———————————————————————————

Neem vrijblijvend contact op met Erica Baeck, vrijwilligerscoördinator.

Erica.Baeck@zorggroep-orion.be of telefoneer naar 014 28 43 28 (niet op vrijdag).