Goesting in vrijwilligerswerk? Bied jezelf aan als kandidaat vrijwilliger. Zo maken we kennis met elkaar en bekijken we samen wat je hiervan verwacht. We stellen onszelf voor en jij kan meer vertellen over je motivatie. Daarna beslissen we samen of je al dan niet start. 

Interesse? Neem vrijblijvend contact op met de vrijwilligerscoördinator Erica.Baeck@zorggoep-orion.be.

———————————————————————————

Zanger(es) voor pastorale werkgroep

Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben. Een interesse in pastorale werking en senioren is voldoende. We hopen wel op een mooie stem met ervaring in religieuze liederen.

———————————————————————————

Fietsvrijwilliger met de neus in de wind op de duofiets

Je bent sportief en de fiets en de straatjes in Turnhout hebben geen geheimen voor jou. Als je bovendien voeling hebt met senioren, dan is dit de tofste vrijwilligerstaak die je maar kan vinden. Word fietsvrijwilliger!

Je voornaamste taak is de bewoner een leuk uitje schenken. Je begeleidt de bewoner op en van onze geweldige duofiets Rikske. Gelukkig moet je niet alleen duwen, Rikske is elektronisch en heeft bovendien een boodschappenmandje.

———————————————————————————

Word jij TelefoonSter?

TelefoonSter, wat is dat? Wie een jaartje ouder wordt komt vaak ook minder buiten en heeft misschien minder sociale contacten. Wie zich eenzaam voelt of nood heeft aan een zinvol gesprek, kan beroep doen op een vrijwilliger. Met een kort (dagelijks) gesprek is de senior weer helemaal mee met de mens en de maatschappij!

Jouw beloning is de dankbaarheid van de persoon aan de andere kant van de lijn. Klinkt dit goed, dan is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

———————————————————————————

Hart voor maaltijdbegeleider

Vrijwilligers met een hart voor maaltijdbegeleiding zijn welkom!

Bij deze taak help je vooral tijdens de maaltijden en schenk je tijd en gezelschap aan onze bewoners. Het is voor iedereen zeer belangrijk om gezonde en voldoende voeding te kunnen nuttigen. En misschien nog meer voor de oudere mensen onder ons. Je helpt hier mee over waken en je bent een helpende hand daar waar nodig.

Jouw beloning is een warme glimlach van de bewoner. Klinkt dit goed, dan is deze vrijwilligersvacature iets voor jou!

———————————————————————————

Lunch serveren

In onze dienstencentra serveren wij op regelmatige basis een heerlijke, gezonde middagmaaltijd. Dankzij onze maaltijdvrijwilligers kunnen wij dit realiseren. We kunnen wel nog wat helpende handen gebruiken in het maaltijdteam. Heb je wel zin om je hier een paar uurtjes per week voor te engageren? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator.

———————————————————————————

Duovrijwilliger

Je hebt een hart voor mensen en wil iets betekenen voor hen. Wel, je kan twee vliegen in één klap slaan. Je zet je graag in voor de mensgerichte zorg voor senioren en je bent actief in de buurt van een vrijwilliger met een ondersteuningsvraag.

Belangrijk is dat je een positief iemand bent met een luisterend oor en dat je iemand kan meenemen in het uitvoeren van vrijwilligerstaken.  

———————————————————————————

Rondje Busrit

Een rijbewijs hebben is essentieel, gewoon rijbewijs B, en voor de rest heb je geen ervaring nodig. Je hebt wel een pakje goesting nodig om mensen die niet zelf in het restaurant geraken, op te pikken met een minibus (max 9 personen) en er zo voor te zorgen dat ze hun wekelijkse uitstap niet missen. Je doet hen daar een groot plezier mee.

Lees hier de vacature in detail rondje busrit

———————————————————————————

Hart voor zorg en gezelschap

Je bent graag bij mensen en praat graag over koetjes en kalfjes. Je verwent ze graag met een tasje koffie of bijvoorbeeld met een fruitschaaltje. Je zet graag andere mensen eens in de bloemetjes voor hun verjaardag. Belangrijk is dat je een vrolijk iemand bent met een luisterend oor.  

Lees hier de vacature in detail.

———————————————————————————

Neem vrijblijvend contact op met Erica Baeck, vrijwilligerscoördinator.

Erica.Baeck@zorggroep-orion.be of telefoneer naar 014 28 43 28 (niet op vrijdag).