VANAF 25 MEI STARTEN ONZE DIENSTENCENTRA VOORZICHTIG OP MET EEN BEPERKTE DIENSTVERLENING.

Onze dienstencentra zelf blijven weliswaar nog even gesloten.

Samen met onze vrijwilligers en bezoekers kijken we al een tijdje uit naar een mogelijke eerste versoepeling van de richtlijnen waardoor ons team thuiszorg actief aan de slag kan met de dienstverlening in de dienstencentra. Op maandag 25 mei is het zover. Eerst en vooral wordt gefocust op onze vrijwilligers en onze meest kwetsbare bezoekers.

TELEFOONSTER

Zij missen (net zoals wij) de contactmomenten die er waren tijdens de vele activiteiten in de dienstencentra. Daarom gaan we extra actief inzetten op onze TelefoonSter, een vrijwilligersdienst die eenzame en kwetsbare mensen elke dag even opbelt en zo uit hun isolement haalt.

BOODSCHAPPENDIENST

Ook de onze boodschappendienst blijven we verder ontwikkelen en aanbieden zodat minder mobiele mensen zeker kunnen zijn van hun boodschappen indien ze dit zelf nog niet kunnen.

IEDEREEN VERDIENT EEN BUBBEL

Daarnaast hebben we veel aandacht voor onze vaste bezoekers die nu geen “sociale bubbel” hebben. We bekijken vanop afstand hoe we die kunnen koppelen aan elkaar, zodat deze mensen niet verder in isolement verblijven en toch een ontmoeting kunnen hebben met maximum vier steeds dezelfde personen kunnen hebben, rekening houdende met de social distance. Deze afspraken kunnen helaas nog niet in onze dienstencentra zelf. Daar blijven de deuren nog wel een tijdje dicht.

VIRTUEEL DIENSTENCENTRUM

Ons team werkt momenteel aan een tijdelijk “virtueel dienstencentrum” dat binnenkort te consulteren zal zijn op de website van www.zorggroep-orion.be . Het virtueel dienstencentrum biedt bepaalde diensten aan, inspireert en geeft ook tips en tricks zodat mensen niet afgezonderd blijven. We reiken zo ook een hand aan mensen die informatie nodig hebben zodat zij toch de weg blijven vinden naar de juiste instanties of instellingen, moesten zij zorg of hulp nodig hebben.

Kortom, we kunnen stellen dat het gemis leeft bij ons team. We zouden ogen en oren en willen hebben om te mogen waarnemen hoe het met onze vrijwilligers en bezoekers gaat. Gelukkig is er nu groen licht om al een aantal zaken van op afstand te verwezenlijken. Ondertussen blijven wij achter de schermen druk bezig met het bestuderen hoe we hopelijk binnenkort op een veilige manier echt de deuren weer mogen open zetten van OC De Meerloop, LDC Albert Van Dyck en LDC De Schoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *