Fijne moederdag – 13 augustus 2020

Zaterdag 15 augustus is naar een mooie jaarlijkse traditie moederdag. Moederdag wordt gevierd ter ere van het moederschap en in de provincie Antwerpen doen we dat steeds op 15.08. Moeders spelen een belangrijke rol in het gezin en in de maatschappij. Het is een uitstekend moment om iemand die voor jou als een moeder is te vieren.
 
Hier vind je enkele leuke ideeën om haar in de ‘bloemetjes’ te zetten. Zijn we te laat met deze ideetjes, dan zal het voor haar verjaardag, Kerstmis, … of zomaar een keertje zijn.
 
Stoepkrijt in een lijstje
Dit ideetje vraagt iets meer voorbereiding maar dat is het zeker waard! Zoek een plekje waar je lekker kunt stoepkrijten, ga liggen als een hoofdletter I, maak een foto en stop deze in een mooi lijstje. Zo kan je moeder nooit meer vergeten hoeveel je van haar houdt!

Origami op zijn best
Haal je gekleurde papiertjes boven, zet je rustig neer aan een tafel en vouw een prachtige roos in origami. Wedden dat je moeder er maandenlang plezier aan heeft. Hier kan je starten. 
 
Komen eten
Neen, niet het TVprogramma, maar gewoon trakteren op een etentje bij Zorggroep Orion. Toch ook leuk en vooral écht lekker. Nu kan het in De Meerloop en De Schoor en in Albert Van Dyck kunnen op deze moment enkel flatbewoners komen eten.
 
Genieten van luisterverhalen
Samen met mama of oma luisteren naar een luisterverhaal. Nog nooit gedaan? ’t Ja, doe het eens, je zal merken dat het heel fijn is. Er zijn meerdere websites maar deze is zeker een goeike
 
Oude klassieker in een hip jasje
Maar oh zo leuk … een heerlijk ontbijt op bed. Om origineel te zijn kan je eens langs de  wereldwinkel lopen. Daar hebben ze (h)eerlijk fruitsap, choco, cava, koffie, thee, chocolaatjes, … en misschien een heel klein cadeautje als verrassing?
 

Voetjes kleuren
Simpel maar zo lief! Schrijf een leuk tekstje onder je voeten. Voetjes onder het dekbed, mama oogjes dicht en dan, tadaaa!

Persoonlijk krantje
Maak een krantje met enkele nieuwtjes over jezelf en laat het helemaal als een krant bezorgen. Je kan hier stapsgewijs starten. Ook leuk voor een verjaardag ofzo. 

Extra oproep – 6 augustus 2020

Ben je iemand die regelmatig werkt met een computer? Vind je het fijn om precies te werken? Help je graag mensen? Dan zoeken we jou misschien wel!

Waarschijnlijk ergens vanaf september zullen we al de inschrijvingsmomenten centraliseren. Hiervoor schakelen we graag vrijwilligers in. De inschrijvingsmomenten zijn elke dinsdag van 10u tot 12u en op donderdag van 13u tot 14 u. Super fijn zou het zijn mochten we 3 à 4 vrijwilligers vinden, zo kan er onderling afgelost worden.

We verwachten van deze vrijwilliger;

  • om telefonisch permanentie te doen,
  • de deelnemers in te schrijven via google forms (we voorzien een opleiding),
  • beschikbaar te zijn tijdens de vaste inschrijvingsmomenten.

Heb je er zin in? Neem als de wiedeweerga contact met Erica, 014 28 43 28 of Erica.Baeck@zorggroep-orion.be . 

Wat te doen met restjes wol en katoen – 6 augustus 2020

Je kent het wel, we hebben allemaal wel een restje wol of katoen liggen. Vaak belanden deze in de kast, om er tijdens de grote schoonmaak weer uit te halen. En dan?

Een ideetje om deze nuttig te gebruiken is lapjes haken of breien van 20 cm op 20 cm. Wij verzamelen de lapjes voor stad Turnhout om er warme dekens van te maken voor de daklozen tijdens de koude wintermaanden.

Onze creagroep ging alvast aan de slag. Elke tweede woensdag van de maand komen zij samen in de cafetaria van ontmoetingscentrum De Meerloop, om lapjes te maken.

Je mag de lapjes binnenbrengen op De Meerloop na afspraak, daarvoor neem je contact met Martine, martine.struyven@zorggroep-orion.be of 014 28 40 71. De lapjes worden enkel in ontvangst genomen na afspraak.

Bankje hier, bankje daar… (30/07/2020)

Verleden keer deelden we reeds mee dat er vele picknickbanken in Turnhout verspreid staan. We gaan hier even over door want van kleine gelukjes worden we blij.

Dienst toerisme deelt met jou vele wandel- en fietsroutes langs deze plekjes met paden.

En wat dacht je dan van seuzzieplekken!? Picknicken op een deken is toch net weer eens wat anders. Deze echte Turnhoutse seuzzie’s kan je aankopen bij Dienst Toerisme (of je neemt je favoriete seuzzie gewoon zelf mee).

Maar wat dacht je van theater op ‘het bankje’. Open Doek zorgt voor vele verhalen die je via je smartphone kan beluisteren. Wat een tof idee! En hoe gemakkelijk het is om te doen ontdek je hier

Surf op eens langs bij Dienst toerisme en je zal niet kunnen kiezen uit de vele suggesties.  

Veel plezier!

Picknicken in de buurt (16/07/2020)

Keuze uit 119 picknickbanken

Stad Turnhout heeft prachtige picknickbanken verspreid over heel Turnhout. Zo staan er ook mooie picknickbanken bij de dienstencentra De Schoor en De Meerloop alsook voor het woonzorgcentrum De Wending.

Picknicken is een ideale zomeractiviteit om met je gezin en vrienden te doen. Of met je bubbel, zoals dat tegenwoordig heet. We weten allemaal dat samen eten, samen aan tafel zitten, zorgt voor de beste momenten van verbondenheid.

Je kan deze zomer heerlijk gaan picknicken op verschillende plaatsen. Klik hier om de kaart met alle plekjes terug te vinden. Vanaf  morgen 17.07 kan je ook een gratis exemplaar gaan halen bij de dienst Toerisme.

Bijzonder is ook dat al de picknickplekjes zijn gekoppeld aan wandel- en fietsroutes zo maak je er een mooie namiddag van. 

Een laatste tip: maak je picknick volledig met het picknickaanbod van de lokale horeca. Vraag naar de deelnemende zaken bij de dienst Toerisme.

BEWEEG WAT IN JE KOT (09/072020)

Radio en TV helpt je hierbij
Beweeg met plezier
Op VRT kon je tijdens de lockdown voor het middagjournaal 5 minuten mee bewegen met Saartje Vandendriessche. Zin om dit te blijven doen? Trek je gemakkelijke kleren aan, maak plaats en start hier.

Doe een ander een plezier
Trek je stoute schoenen aan en vraag eens een plaatje aan of deel een leuke boodschap. Gewoon omdat je het nog nooit deed. Via deze link is het zeer simpel. 

Gratis radioboeken zijn een plezier
Voor jou, voor je partner, misschien voor je kleinkind of buur, … radioboeken zijn top! Keuze zat uit 100 verschillende verhalen vertelt door prachtige stemmen. Heb je een half uurtje vrije tijd? Nodig iemand uit, pak je tasje koffie en vlij je in de zetel. Druk op deze knop en geniet met plezier. 

Veel plezier!

BAK EEN RIJSTTAART (12/06/2020)

De koks van De Meerloop zijn je gekend om hun lekkere gerechten. Maria en Peter willen het geheim van hun smakelijke rijsttaart met je delen. Deel jij je taart ook met iemand?  

Rijsttaart recept: 

  • Bedek een taartvorm met een vel bladerdeeg en prik gaatjes met een vork in het deeg. Zet die vorm in de koelkast.
  • Kook 650gr. melk met 100gr. rijst en 100gr. kristalsuiker gaar. Vergeet niet regelmatig te roeren. 
  • Laat afkoelen en meng 200gr. vanillepudding onder de rijst. 
  • Giet deze mengeling in de taartvorm tot die drie/vierde gevuld is. 
  • Klop een ei los en borstel het ei over de vulling en de rand van de bladerdeeg.
  • De oven verwarmen 180C° en de taart plus minus 35 minuten afbakken. De taartvorm heeft een diameter van 28 cm.

Herman en Maria wensen je veel bak- en smulplezier.

GA EENS VIRTUEEL OP WERELDREIS (04/06/2020)


De veiligheidsraad heeft gisteren beslist dat we vanaf 8 juni terug in eigen land op reis mogen en vanaf 15 juni binnen Europa mogen reizen. Let op, hierbij moet je steeds de richtlijnen van het land van bestemming in acht nemen.

Misschien is dit alternatief iets voor jou? 
Wie deze zomer graag op reis was geweest naar bijvoorbeeld New York, Rio De Janeiro of de Caraïben helpen we graag een handje. Het is bovendien volledig coronaproof. Het is spotgoedkoop en met een zelfgemaakte cocktail in de hand net echt.
Start je reis hier naar de meest bijzondere locaties ter wereld.
Zoals een cocktail op het strand in de Caraïben drinken en het opsnuiven van de sfeer op de (uitgestelde) Olympische Spelen in Tokyo, waag een gokje in Las Vegas, doe een wandeling in de Sahara zonder om te komen van de dorst…
Of als je niet van warm weer houdt, zet je je airco ijskoud en bezoek je Finland in de winter of beklim je de Matterhorn.

Keuze genoeg en wie weet bloeien er toekomstige reisplannen uit voort.

Veel reisplezier naar ongekende oorden!

GA EENS OP FOTO-ZOEKTOCHT (28/05/2020)

Ga eens op fotozoektocht!

De basisschool Sint-Franciscus in Schorvoort is zo vriendelijk je uit te nodigen voor een fotozoektocht. Deze is zo opgesteld dat iedereen kan deelnemen.
De zoektocht start aan de school, Schorvoortstraat 31. Daar vind je meteen ook een papieren versie van de fotozoektocht. Je volgt op het plannetje de weg van de kruisjes en je probeert bij elk kruisje het nummer van de juiste foto te schrijven. Op de tweede pagina kan je verdergaan met de driehoekjes. Je zal wel zien, super leuk om te doen. Vergeet je pen niet mee te nemen, die zal je nodig hebben. 
Wil je al voorproeven, met een korte klik ga je naar wat info en ook een plannetje.

Veel zoekplezier!