Zorggroep Orion biedt verkoeling aan alle inwoners in Turnhout tijdens de komende warme dagen.

Inwoners van Turnhout zijn welkom voor verkoeling en een gratis glas water in de dienstencentra en in ’t Kaffee van WZC De Wending.

Komende vrijdag en zaterdag zijn er in WZC De Vliet en WZC De Wending extra maatregelen tegen de voorspelde hitte van kracht. Er heerst een aangename temperatuur. Naast de klassieke verkoelende maatregelen voor bewoners en medewerkers heet Zorggroep Orion ook alle inwoners van Turnhout welkom die wat extra koelte kunnen gebruiken. Ze kunnen aanstaande vrijdag en zaterdag van 13 tot 18 uur terecht voor verkoeling en de nodige gratis glaasjes drinkwater in ’t Kaffee. Naast de cafetaria in WZC De Wending kunnen inwoners ook terecht in de dienstencentra van Zorggroep Orion, nl.  LDC Albert Van Dyck, OC De Meerloop en dienstencentrum De Schoor, voor een verfrissend glas water.

ER IS OFFICIEEL NOG GEEN HITTEPLAN IN ACTIE MAAR BIJ ZORGGROEP ORION ZIJN WE WEL VOLLEDIG VOORBEREID. 

Een hittegolf staat voor twee opeenvolgende dagen boven de 29°C. Men treft dan algemene maatregelen zoals de zonwering omlaag doen, de temperatuur in huis voldoende fris houden, waar nodig ramen en deuren open zetten. Bewoners en medewerkers worden gesensibiliseerd over het belang van zonnewering, het vermijden van felle zon en zware lichamelijke inspanningen op de warmste momenten van de dag. Ook extra luchtige kledij en beddegoed kunnen helpen. Het allerbelangrijkste waarop wordt toegezien is dat de bewoners voldoende gehydrateerd blijven. Water drinken is essentieel om uitdroging te vermijden. 

GRATIS VERKOELING VOOR ALLE INWONERS VAN TURNHOUT

Voorzitter Luc Op de Beeck benadrukt het belang van een hitteplan voor alle inwoners van Turnhout : “Extreme hitte kan zorgen voor lichamelijke klachten en ongemak zoals uitdroging, ademhalingsproblemen, moeilijke bloedsomloop of een heuse hitteberoerte. Wij nemen dit bij Zorggroep dan ook bijzonder ernstig voor onze bewoners. Onze medewerkers en vrijwilligers staan ook paraat voor de inwoners van Turnhout die hinder ondervinden van de hitte. WZC De Wending zet bewust haar deuren open voor alle inwoners die hun woning niet voldoende koel kunnen houden. Bovendien worden in ’t Kaffee van WZC De Wending en in de cafetaria’s van LDC Albert Van Dyck, dienstencentrum De Schoor en OC De Meerloop, tijdens de openingsuren gratis glaasjes drinkwater aangeboden aan wie dit wenst.”

TIPS TEGEN DE HITTE VOOR THUIS

Beperk fysieke inspanningen, zeker op de warmste ogenblikken van de dag, zoek een koel plekje op en drink voldoende water. Creëer schaduw door het dragen van een zonnehoedje en smeer je in met zonnecrème, als je toch naar buiten gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *