Zorggroep Orion in Turnhout is volledig corona-vrij in beide woonzorgcentra en de assistentiewoningen.

De veiligheid van bewoners en medewerkers blijft voorop staan in elke stap richting versoepeling.

Sinds deze week mag Zorggroep Orion zich officieel weer volledig corona-vrij noemen. In beide woonzorgcentra en de assistentiewoningen stelde ons zorgteam o.l.v. CRA Dr. Geivers geen besmettingen meer vast en niemand is nog ziek van het virus. Dit betekent dat bewoners en medewerkers weer opgelucht kunnen ademhalen na een moeilijke periode waarin het de hoogste prioriteit was om al het nodige uit de kast te halen om de verspreiding van het virus tegen te houden. Een zware periode die van iedereen veel inspanningen vergde en waar ook afscheid moest genomen worden van enkele bewoners. Hopelijk mogen we spoedig een nieuwe stap zetten richting nog meer versoepeling van de richtlijnen. Hier staan veiligheid en gezondheid steeds voorop.

VOORZICHTIGE VERSOEPELING

Zorggroep Orion mocht al enkele versoepelingen invoeren. Een positieve zaak want voor de bewoners van onze assistentiewoningen en woonzorgcentra waren het gemis en de beperking in bewegingsvrijheid natuurlijk zwaar om dragen. Sinds half mei is er een bezoekregeling uitgewerkt. De bewoners van de assistentiewoningen kunnen de deur weer uit, bijvoorbeeld voor boodschappen. Ook diensten zoals kapper en pedicure zijn weer mogelijk mits het respecteren van de veiligheidsrichtlijnen. Bij het ontvangen van bezoek of op bezoek gaan dienen ze natuurlijk de “sociale bubbel” te respecteren.

VOORZICHTIGE OPSTART IN DE DIENSTENCENTRA

Ook in onze dienstencentra LDC Albert Van Dyck, LDC De Schoor en OC De Meerloop zijn ze zich aan het voorbereiden om reeds enkele diensten te kunnen organiseren. De grootschalige activiteiten zijn nog niet mogelijk, maar er wordt onderzocht hoe mensen die dreigen in een isolement verzeild te geraken, verder kunnen geholpen worden. De versoepelingen  betekenen dus niet dat alles al is als voorheen. We volgen hier nauwgezet de richtlijnen van het Agentschap Zorg & Gezondheid.

VEILIGHEID VOOR ALLES

Concreet betekent dit dat al onze bewoners en medewerkers mondmaskers dragen, de social distance van anderhalve meter respecteren, een grondige handhygiëne onderhouden, regelmatig hun temperatuur opmeten en natuurlijk bijzonder alert zijn op mogelijke symptomen. Externe dienstverleners dienen zich ook aan deze richtlijnen te houden en ook de bezoekjes aan onze bewoners in de woonzorgcentra gebeuren nog onder strikte voorwaarden van veiligheid en alertheid.

REALISTISCH OPGELUCHT

Zowel onze bewoners als medewerkers blikken terug op een zware periode, zoals nooit eerder meegemaakt. Flexibiliteit, alertheid, zorgen voor elkaar, voorzichtigheid zijn begrippen die bijzonder veel inhoud kregen. We staan ook stil bij de bewoners van WZC De Wending die we moesten afgeven aan het Covid-19 virus. We voelen met de familie mee die moesten afscheid nemen in extra moeilijke omstandigheden. Ook voor onze zorgmedewerkers was dit mentaal zwaar om dragen. Als organisatie willen we iedereen danken voor de inzet en de vele inspanningen. Ook de vele blijken van steun die we kregen waren een echt hart onder de riem. We zijn nog niet aan het einde van deze rit, maar hopelijk gaat het vanaf nu enkel maar de goede richting uit.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *