Zorggroep Orion past bezoekregeling in beide woonzorgcentra aan n.a.v. verstrengde richtlijnen Agentschap Zorg & Gezondheid

Naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad van 23 juli is Zorggroep Orion genoodzaakt de huidige bezoekregeling aan te passen aan de nieuwe richtlijnen van Agentschap Zorg & Gezondheid. Het nieuwe bezoeksysteem zullen we regelmatig evalueren en indien nodig bijsturen i.f.v. eventuele lokale heropflakkeringen of bepaalde nieuwe, strengere of soepelere richtlijnen.

WZC DE VLIET EN WZC DE WENDING ZIJN GESLOTEN VOOR BEZOEK VAN ZATERDAG 25 JULI TOT EN MET MAANDAG 27 JULI.

Bezoek op de kamer of op de afdelingen is helaas niet meer toegestaan. Ook de cafetaria moet weer dicht. Om alles zo goed mogelijk te organiseren en een alternatieve bezoekregeling te kunnen uitwerken die ingaat vanaf 28 juli zijn we helaas genoodzaakt om beide woonzorgcentra te sluiten voor bezoek van zaterdag 25 juli tot en met maandag 27 juli. Externe zorgverleners krijgen wel toegang tot onze bewoners mits reservatie en registratie vooraf.

WANNEER KAN MEN WEER OP BEZOEK KOMEN BIJ EEN BEWONER VAN ONZE WOONZORGCENTRA?

Vanaf dinsdag 28 juli kunnen bewoners bezoek ontvangen in de twee onthaaltenten in de tuin van WZC De Vliet en in de babbelboxen in ’t Kaffee van WZC De Wending op dinsdag, donderdag en zaterdag. Er zijn zes tijd-slots voor bezoek tussen 13u30 en 16u30. We gaan uit van het principe dat elke bewoner maximaal één bezoek per week krijgt, zodat zoveel mogelijk verschillende bewoners een bezoekje kunnen krijgen. Een bezoek duurt maximaal een half uur. Het bezoek dient opnieuw vooraf gereserveerd te worden zodat we dat goed kunnen plannen.

WIE MAG ER OP BEZOEK KOMEN?

Er mogen twee bezoekers per bewoner per bezoek komen.

WELKE VEILIGHEIDSMAATREGELEN ZIJN VERPLICHT? 

Bezoekers

  • Bij aankomst is een bezoeker verplicht zich te registreren op de aanwezigheidslijst.
  • Elke bezoeker draagt een chirurgisch mondmasker (zelf mee te nemen).
  • Elke bezoeker dient handen bij aankomst te ontsmetten met alcoholgel (beschikbaar ter plekke).
  • Bezoekers respecteren de “social distance” van minstens anderhalve meter met onze bewoner en met elkaar. Fysiek contact met de bewoner is in geen geval toegelaten.

Bewoners

  • Indien bewoners in kamerisolatie zijn, kunnen zij geen bezoek ontvangen.
  • Bewoners respecteren de “social distance” van minstens anderhalve meter. Fysiek contact met de bezoekers is in geen geval toegelaten.

Zorggroep Orion

  • Gebruikte tafels of stoelen worden na het bezoek door onze medewerkers ontsmet.
  • We hanteren afzonderlijke toegang voor bewoners en bezoekers zodat er geen onveilige kruising ontstaat.

EEN BEZOEK RESERVEREN KAN VANAF MAANDAG 27 JULI

MEN DIENT STEEDS BEZOEK TE RESERVEREN VIA ONS CENTRALE ONTHAAL secretariaat@zorggroep-orion.be of T014 28 40 00

MAG EEN BEWONER HET WOONZORGCENTRUM VERLATEN?

Een bewoner kan het woonzorgcentrum verlaten voor zorg-gerelateerde of essentiële afspraken zoals ziekenhuis of tandarts. Wie toch op familie -uitstap wenst te gaan, moet begrijpen dat deze bewoner zal gevraagd worden om bij terugkeer 14 dagen in kamerisolatie te blijven op de kamer. Bij het verlaten van de kamer zal deze steeds een mondmasker moeten dragen. Dit ter bescherming van onze andere bewoners en medewerkers.

KAPPERS HEBBEN GEEN TOEGANG TOT DE KAMER VANAF 25 JULI.

Externe kappers dienen dus opnieuw hun bezoek vooraf te reserveren en registreren aan het onthaal en kunnen enkel kappen beneden op het gelijkvloers.

UITWISSELING VAN DE WAS EN ANDERE ZAKEN

Dit kan op hetzelfde moment als de bezoekmomenten, nl. op dinsdag, donderdag en zaterdag tussen 13u30 en 16u30. Deze uitwisseling is voorzien op een andere locatie dan de plaats van het bezoek.

We begrijpen dat dit aanvoelt als een stap terug. Hopelijk is het een troost dat ons woonzorgcentrum op dit ogenblik coronavrij is en dat we onze bewoners zo goed mogelijk willen beschermen voor een mogelijke besmetting van buitenaf. Natuurlijk blijven we alle ontwikkelingen zeer kort op de voet volgen en hopen we met onze bewoners, familieleden en medewerkers dat er snel weer versoepelingen toegelaten zijn omdat het klimaat weer veiliger geworden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *